نهایت علم elmend

آب شرب سرنشینان ایستگاه فضایی از تصفیه ادرار تامین می شود!

آب شرب سرنشینان ایستگاه فضایی از تصفیه ادرار تامین می شود!

به گزارش نهایت علم سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی به علت دشواری در ارسال آب به فضا، باید آب شرب خویش را با تصفیه ادرار و فاضلاب تامین كنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فوربس، ناسا اخیرا پیاده روی كاملا زنانه روی فضا را جشن گرفته است. سفر فضایی و زندگی در سیارات دیگر، افراد بسیاری را تحت تأثیر قرار می دهد اما زندگی در فضا، متفاوت تر از چیزی است كه در ذهن وجود دارد.
یكی از موضوعاتی قابل توجه در مورد زندگی در "ایستگاه فضایی بین المللی"(ISS) این است كه افراد ساكن آن، آب شرب خویش را از تصفیه فاضلاب تامین می كنند چونكه پرتاب ذخایر آب، هوا یا هر نوع تجهیزات دیگری برای كمك به زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی و بازگرداندن تجهیرات استفاده شده به زمین، كاری پرهزینه است كه باید بارها تكرار شود.
به دلیل وجود چنین مشكلاتی، سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی، یك "سیستم بازیابی آب"(Water Recovery System) را به كار می برند تا با كمك آن، ادرار، رطوبت كابین و فاضلاب را تصفیه كنند و آنرا بعنوان آب شرب تمیز، باردیگر به كار ببرند.


بدون وجود چنین فرآیندی، باید سالانه حدود ۶۸۰۳ كیلوگرم آب و مواد مصرفی از زمنین پرتاب شوند تا زندگی سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی را تضمین كنند.
سیستم بازیابی آب برای تصفیه ادرار و تبدیل آن به آب شرب، از یك فرایند تقطیر با فشار پایین استفاده می نماید. آبی كه طی این فرایند تامین می شود، نتیجه تصفیه ادرار و فاضلاب ناشی از شستن دست و دوش گرفتن است.
فضانوردان قبل از مصرف آب تصفیه شده، باید استانداردهای ایمنی بسیاری را پشت سر بگذارند. این دستگاه، آب را از گاز و مواد جامد مانند مو و پرز پاك می كند. سپس، مجموعه ای شامل چند نوع فیلتر برای تصفیه بیشتر آب به كار می روند و نهایتا تجهیزاتی با دمای بالا، تركیبات آلی و ریزارگانیسم های باقی مانده را پاك می كنند.
از آنجا كه تركیباتی هم از سیستم به آب وارد می شوند و امكان افزایش رسانایی آب وجود دارد، سنسورهای رسانای الكتریسیته هم در آن به كار می روند تا ایمنی آب را بررسی نمایند. اگر حسگرها آب را غیر قابل قبول تشخیص دهند، فرایند تصفیه باردیگر صورت می گیرد.
آب تصفیه شده نهایتا به یك مخزن ذخیره فرستاده می شود تا برای مصرف فضانوردان آماده باشد.



1398/07/30
10:35:26
5.0 از 5
4436
تگهای خبر: ایستگاه فضایی , بین المللی , دستگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
نهایت علم