ركورد جدید خورشید مصنوعی چین
به گزارش نهایت علم خورشید مصنوعی چین در مأموریت دستیابی به انرژی همجوشی به رکورد جدیدی دست یافته است. در حالیکه تلاشهای مشابهی در ایالات متحده، اروپا، روسیه و کره جنوبی در جریان است، این خورشید مصنوعی رکورد قبلی خویش را از لحاظ زمانی ۵ برابر بهبود بخشید.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از SCMP، طبق اعلام رسانه های دولتی چین، این کشور در کوشش برای تحقق یک راکتور همجوشی به نقطه عطف دیگری رسیده است و یکی از خورشیدهای مصنوعی آن موفق به حفظ دمای شدید چندین برابر بیشتر از رکورد قبلی خود شده است.
آژانس خبری دولتی "شین هوا" گزارش داد که "ابررسانای پیشرفته تجربی توکاماک"(EAST) در تأسیساتی در شرق شهر "هفی" دمای پلاسمای ۱۲۰ میلیون درجه سانتیگراد را برای ۱۰۱ ثانیه حفظ و ثبت کرده است.
در این گزارش آمده است که این خورشید مصنوعی همینطور برای مدت زمان ۲۰ ثانیه موفق به حفظ دمای ۱۶۰ میلیون درجه سانتیگراد شده است.
این در شرایطی است که "EAST" پارسال به رکورد حفظ ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد دمای پلاسما به مدت ۲۰ ثانیه دست یافته بود.
این آزمایش به این مفهوم است که دانشمندان چینی موفق شده اند درجه حرارت بسیار زیاد را به میزان پنج برابر بیشتر از آزمایشات قبلی حفظ کنند.
یکی دیگر از پروژه های خورشید مصنوعی چین در "چنگدو"، "دستگاه HL-۲M توکاماک" نام دارد که در یک آزمایش در اواخر سال قبل دمای ۱۵۰ میلیون درجه سانتیگراد را تا ۱۰ ثانیه حفظ کرد.
ساخت و توسعه این خورشیدهای مصنوعی بخشی از تلاش چین برای رسیدن به راکتورهای همجوشی است که امید به انرژی پاک و نامحدود را زنده می کند. اما چالش های بسیاری وجود دارد که باید در تلاش چندین دهه ای دانشمندان جهان برطرف شود.
تلاشهای مشابهی در ایالات متحده، اروپا، روسیه و کره جنوبی در جریان است. چین همینطور یکی از ۳۵ کشور درگیر در ابرپروژه "رآکتور آزمایشی گرماهسته ای بین المللی"(ITER) در فرانسه است.
گفتنی است که مقایسه مستقیم این نوع آزمایشات در کشورهای مختلف دشوار است، چون که دستگاه ها متفاوت طراحی شده اند.
این تأسیسات، "خورشیدهای مصنوعی" نامیده می شوند، چونکه هدف آنها تکرار واکنش های همجوشی هسته ای است که خورشید را در دمای ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد تأمین نیرو می کنند.
وقتی دو اتم به نقطه همجوشی می رسند، مقدار زیادی انرژی آزاد می کنند. برای انجام این کار در زمین، دانشمندان باید قادر به حفظ درجه حرارت بالا به مدت طولانی باشند.
با وجود پیشرفت های محقق شده، راکتورهای همجوشی هنوز تا رسیدن به مرحله اجرایی فاصله بسیاری دارند.
"سونگ یونتائو" مدیر انستیتوی فیزیک پلاسمای آکادمی علوم چین اظهار داشت که این جدید ترین نتایج، یک موفقیت بزرگ برای فیزیک و مهندسی در چین است.
وی ادامه داد: موفقیت این آزمایش پایه و اساسی برای ساخت ایستگاه انرژی همجوشی هسته ای در چین است.
چین در سال ۲۰۰۳ به پروژه "ITER" پیوست و در آن زمان بعنوان فرصتی برای دانشمندان این کشور گزارش شد تا تخصص خویش را گسترش دهند و فرصت ظهور و بروز در جامعه علمی بین المللی پیدا کنند.
این پروژه در جنوب فرانسه بارها به تأخیر افتاده است و آخرین هدف تولید پلاسما توسط این کشور برای سال ۲۰۲۵ برنامه ریزی شده است. اتحادیه اروپا متعهد شده است که ۶.۸ میلیارد دلار بودجه جدید در ماه فوریه به این پروژه اعطا کند. همینطور شرکت ملی هسته ای چین تجهیزات اصلی "ITER" را نصب خواهد نمود.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب