بایونتك حالا به واكسن سرطان بازمی گردد
به گزارش نهایت علم شرکت زیست فناوری آلمانی ˮبایونتکˮ(BioNTech) می خواهد حالا که فناوری ˮآران ای پیام رسانˮ(mRNA) آن به خوبی روی ویروس کووید-۱۹ جواب داده، آنرا برای ساخت واکسن بیماری سرطان به کار بگیرد.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت "بایونتک" که از موفقیت فناوری mRNA خود در مقابل بیماری کووید-۱۹ خشنود است، حالا بر روی واکسن سرطان تمرکز کرده است.
این شرکت اخیرا آزمایش فاز دوم خود برای واکسن پیشرفته سرطان ملانوما را برای بیماران در اتحادیه اروپا شروع کرده است.
"بایونتک" خویش را یک شرکت ایمنی درمانی نسل جدید می داند که در زمینه درمان سرطان و سایر بیماری های جدی پیشگام است.
واکسن کووید-۱۹ یک انحراف جزئی در راه این شرکت بود، چون که هدف اصلی این شرکت توسعه و ساخت واکسن های mRNA برای انواع مختلف سرطان بود که شیوع کرونا آنرا تحت تأثیر قرار داد و به تعویق انداخت.
حالا خط تولید این شرکت با واکسن های mRNA پر شده است که انواع مختلف سرطان را هدف قرار می دهند و بیشتر آنها در مراحل پیش بالینی هستند.
"بایونتک" اخیراً آزمایش فاز ۲ واکسن "BNT۱۱۱" را شروع کرده است که یک واکسن mRNA در ترکیب با یک داروی آنتی بادی معروف به "لیبتایو"(Libtayo) در بیماران مبتلا به ملانوم پیشرفته است. "لیبتایو" نام تجاری "سمیپلیماب"(cemiplimab) است که به صورت مشترک توسط شرکتهای "ریجنرون"(Regeneron) و "سانوفی"(Sanofi) ساخته شده و یک آنتی بادی یا پادتن مونوکلونال ضد PD-۱ است.
"BNT۱۱۱" چهار آنتی ژن در رابطه با تومور به نامهای "NY-ESO-۱"، "MAGE-A۳"، "تیروزیناز"(tyrosinase) و "TPTE" رمزگذاری می کند. "بایونتک" ادعا می کند که ۹۰ درصد بیماران مبتلا به ملانوما حداقل یکی از این آنتی ژن ها را بیان می کنند.
واکسن "BNT۱۱۱" یکی از چندین کاندیداهای واکسن سرطان است که توسط شرکت "بایونتک" تحت بستر "FixVac" آن طراحی شده است. "FixVac" شامل ترکیبی ثابت از آنتی ژن های اختصاصی کدگذاری شده تومور با mRNA است که به سلول های دندریتیک مورد هدف قرار گرفته تحویل داده می شود. این واکسن ها با برانگیختن پاسخ ایمنی قوی در مقابل این آنتی ژن ها به بدن کمک می کنند سلول های سرطانی را که بیش از اندازه این آنتی ژن ها را بیان می کنند، هدف قرار دهد.
آزمایش فاز دوم با هدف بررسی ۱۲۰ بیمار از اسپانیا، آلمان، ایتالیا، لهستان، ایالات متحده، انگلیس و استرالیا انجام می شود. این آزمایش جدا از ایمنی سنجی به منظور ارزیابی مدت زمان پاسخ تلفیقی از واکسن و آنتی بادی و هنگامی که بعنوان تنها دارو تجویز می شود، انجام می شود.
آزمایش فاز دوم این واکسن بعد از نشان دادن ایمنی خوب در ۸۹ بیمار طی آزمایش فاز یک شروع شد. نتایج آن هم در مجله Nature در ژوئیه سال ۲۰۲۰ منتشر گردید.
"اوزلم تورکی" بنیانگذار و مدیر ارشد پزشکی شرکت "بایونتک" می گوید: با شروع آزمایش فاز ۲، ما به مسیر اولیه خود برای درک پتانسیل واکسن mRNA برای بیماران سرطانی ادامه می دهیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب