حل بحران پلاستیك با كمك ربات ها
نهایت علم: محققان استارت آپ ˮOpen Ocean Engineeringˮ مستقر در هنگ کنگ با هدف پاکسازی اقیانوس ها و رودخانه های سطح جهان ربات هایی مجهز به هوش مصنوعی و خودران توسعه داده اند که می تواند زباله ها را به سادگی جمع آوری کند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، این ربات ها " کلیربات"(Clearbot) نام داشته و قادرند به صورت خودکار و بدون ایجاد مزاحمت در حیات وحش، زباله های موجود در آب را شناسایی و جمع آوری کنند.
بحران پلاستیک موجود در اقیانوس ها یکی از مشکلاتی است که جهان با آن روبرو است و دانشمندان سراسر جهان درحال کوشش برای حل این بحران هستند. این استارت آپ هم در جهت کمک در این راه، کلیربات را به منظور جمع آوری زباله از آبراه های محلی و قبل از ورود و انتقال آنها به اقیانوس، طراحی نموده است.
کلیربات یک ربات با آلایندگی صفر است که با استفاده از دوربین داخلی و الگوریتم های هوش مصنوعی خود قادر به شناسایی زباله های مختلف است و می تواند زباله های در مقیاس وسیع را جمع آوری کند. علاوه بر این کلیربات اطلاعاتی درباره مواد جمع آوری شده هم گردآوری می کند که این اطلاعات می توانند در تغییر رویکرد دولت ها و شرکتهای بزرگ در سرتاسر جهان کمک کننده باشند.
کلیربات می تواند روزانه حداکثر یک تن زباله جمع آوری کرده و همزمان ۲۰۰ لیتر (۵۳ گالن) زباله را هم در داخل خود نگهداری کند. علاوه بر آن ربات یاد شده می تواند در عرض هشت ساعت مساحتی حدود یک کیلومتر مربع را پاکسازی کند.
استارت آپ توسعه دهنده این ربات با شرکتهای فعال در حوزه بازیافت همکاری می کند تا زباله ها را با کمک آنها تقسیم بندی و بازیافت کرده و سپس پلاستیک بازیافت شده را به محصولاتی کاربردی تبدیل کند.
گفتنی است افراد می توانند در لحظه یک یا چند کلیربات را از راه دور کنترل کنند. این ربات ها به صورت خودکار عمل می کنند و هم می توانند به یک منطقه از پیش تعیین شده رفته و بازگردنند و هم می توانند طی مسیر از سیستم بینایی رایانهای یکپارچه خود برای یافتن پلاستیک های شناور استفاده می نمایند. در کل در هر دو حالت زباله وارد بخش باز ربات شده و درون یک سطل زباله که داخل آن ربات تعبیه شده، جمع آوری می شود.
هنگامی که سطل زباله آن پر شده یا باتری ربات رو به اتمام است ربات به ایستگاه متصل مرکزی بازمی گردد. در این مرحله اگر تنها سطل زباله آن پر شده باشد، به صورت خودکار خالی شده و ربات به عقب رفته و مجدد آغاز به کار می کند و اگر باتری آن رو به اتمام باشد هم با استفاده از سیستم شارژ خورشیدی خود به آن ایستگاه متصل و شارژ می شود. با یک مرتبه شارژ کامل باتری ربات قادر به حرکت برای ۴۸ ساعت می باشد.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب