نهایت علم elmend

ماهواره هواشناسی جدید آمریکا فردا به فضا می رود

ماهواره هواشناسی جدید آمریکا فردا به فضا می رود

به گزارش نهایت علم ناسا می گوید ماهواره پیشرفته هواشناسی جدیدش معروف به ˮGOES-Tˮ برای پرتاب در تاریخ اول مارس آماده است و زمانی که در فضا قرار گیرد، به نام ˮGOES-۱۸ˮ شناخته خواهد شد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ماهواره پیشرفته هواشناسی جدید ایالات متحده آماده پرتاب به مدار زمین با موشک "اطلس ۵"(Atlas V) است.
ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA) ماهواره جدید هواشناسی معروف به "GOES-T" را برای پرتاب برنامه ریزی شده در تاریخ اول مارس آماده کرده اند.
پرتاب این ماهواره برای سه شنبه اول مارس ساعت ۱۶: ۳۸ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد چهارشنبه ساعت ۰۱: ۰۸ به وقت ایران) از مجموعه پرتاب فضایی ۴۱ در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا تعیین شده است که همانطور که گفته شد با موشک "اطلس ۵" متعلق به "ائتلاف پرتاب و راه اندازی"(ULA) دولت آمریکا صورت خواهد گرفت.
"ائتلاف پرتاب و راه اندازی"(United Launch Alliance) عرضه دهنده خدمات پرتاب و راه اندازی فضاپیما به دولت ایالات متحده است. این شرکت بعنوان یک سرمایه گذاری مشترک بین سیستم های فضایی "لاکهید مارتین" و "بوئینگ"، دفاع فضایی و امنیتی در دسامبر ۲۰۰۶ با ترکیب تیم های دو شرکت شکل گرفت. مشتریان "ائتلاف پرتاب و راه اندازی"، دولت ایالات متحده شامل وزارت دفاع و ناسا و همینطور سازمان های دیگر هستند. این ائتلاف، خدمات پرتاب خویش را با استفاده از دو سیستم پرتاب و راه اندازی "دلتا ۴"(Delta IV) و "اطلس ۵"(Atlas V) اجرا و راه اندازی می نماید. خانواده های اطلس و دلتا برای بیشتر از ۵۰ سال برای حمل انواع مختلف مأموریت ها همچون هواشناسی، مخابرات و ماهواره های امنیت ملی و مأموریت های عمیق اکتشاف فضایی و بین المللی در پشتیبانی از تحقیقات علمی استفاده شده اند. این ائتلاف همینطور سرویسهای راه اندازی را برای ماهواره های غیردولتی فراهم می آورد.
"تیم دان" مدیر پرتاب های ناسا اظهار داشت: فضاپیما، موشک و تجهیزات موشک "اطلس ۵" همگی آماده هستند و تیم پرتاب دولتی و پیمانکاران آماده هستند تا ماهواره "GOES-T" را به خانواده این ماهواره ها اضافه کنند و این میراث اعجاب انگیز از این نگهبانان آب و هوا را ادامه دهند.
گفتنی است که عبارت "GOES" در نام این ماهواره ها، مخفف عبارت "ماهواره محیطی عملیاتی زمین ثابت" است.
این ماهواره توسط شرکت "لاکهید مارتین" ساخته شده و بمحض این که "GOES-T" در مدار قرار بگیرد، به "GOES-۱۸" تغییر نام می دهد.
این ماهواره سومین از چهار ماهواره پیشرفته آب و هوایی است که برای برآورده کردن نیازهای پیشبینی هواشناسی ایالات متحده تا سال ۲۰۳۶ طراحی شده است. آنها بخشی از مجموعه ماهواره های ۱۱.۷ میلیارد دلاری اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده هستند که ابتدا ماهواره هواشناسی "GOES-۱۶" را در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب کرد و سپس ماهواره "GOES-۱۷" را در سال ۲۰۱۸ پرتاب کرد و الان هم در آستانه پرتاب ماهواره "GOES-۱۸" است.
همینطور چهارمین ماهواره از این خانواده به نام "GOES-U" که احیانا بعد از قرار گرفتن در مدار به "GOES-۱۹" تغییر نام خواهد یافت، در سال ۲۰۲۴ در مدار زمین قرار خواهد گرفت.


"استیو ولز" معاون اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده در امور خدمات ماهواره ای و اطلاعاتی اظهار داشت: خانواده ماهواره های "GOES" نظارت بر رویدادهای شدید را برای ما با عنایت به طوفان ها و سایر خطرات زیست محیطی مانند آتشسوزی که همیشه تهدیدی برای ایالت های غربی ما هستند، متحول کرده است.
گفتنی است که نخستین ماهواره از این خانواده با نام "GOES-۱" در سال ۱۹۷۵ با همکاری ناسا پرتاب شد.
این ماهواره جدید به ماهواره های دیگر این خانواده در مداری در ارتفاع بیشتر از ۳۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتری زمین می پیوندد که به آن اجازه می دهد آب و هوا را در سرتاسر نیمکره غربی رصد کند.
ابزار اصلی این ماهواره، تصویربردار پیشرفته آن است که دوربینی برای ردیابی آب و هوا، اقیانوس ها و محیط زیست زمین است.
مقامات اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا می گویند با این ماهواره می توانند زمین را پنج برابر سریع تر و با وضوح چهار برابر نسبت به ماهواره های قبلی نظارت کنند.
این ماهواره جدید همینطور دارای نخستین ابزار در نوع خود به نام "نقشه بردار صاعقه زمین ثابت" است تا رعد و برق های شدید را زودتر و پیش از ایجاد بادهای مخرب، تگرگ یا حتی گردباد شناسایی کند.
این ماهوراه همینطور دارای چهار ابزار دیگر برای نظارت بر آب و هوای فضا است. یک تصویربردار فرابنفش خورشیدی تصاویری از خورشید می گیرد در حالیکه یک حشگر فرابنفش و یک سنسور اشعه ایکس، شراره های خورشیدی را تشخیص می دهند. همینطور یک مغناطیس سنج و ابزاری برای ردیابی ذرات پرانرژی و تغییرات میدان مغناطیسی زمین بر اثر رویدادهای آب و هوای فضا در این ماهواره تعبیه شده است.
"پم سالیوان" مدیر برنامه "GOES" در اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا اظهار داشت: بخش بزرگی از این مأموریت در واقع مشاهدات خورشیدی است.
البته پیش از این که ماهواره "GOES-T" توسط موشک "اطلس ۵" بتواند مأموریت هواشناسی خویش را آغاز کند، باید به فضا برسد و به این منظور، به هوای خوب نیاز دارد. "جسیکا ویلیامز" از دست اندر کاران این پرتاب می گوید: پیشبینی های کنونی احتمال آب و هوای مناسب برای پرتاب را در روز سه شنبه حدود ۶۰ درصد پیشبینی کرده است و اگر ناسا مجبور به تأخیر یک روزه شوند، شرایط آب و هوایی تا ۷۰ درصد در روز چهارشنبه بهبود می یابد.
اما اگر ماهواره "GOES-T" تا روز پنجشنبه ۳ مارس به تعویق بیفتد، این مأموریت با پرتاب دیگری توسط شرکت "اسپیس ایکس" که برای ارسال دسته ای از ماهواره های اینترنتی جدید "استارلینک"(Starlink) از سکوی پرتاب ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در نزدیکی سایت پرتاب "GOES-T" برنامه ریزی شده است، به فضا خواهد رفت و در آن صورت، در ساعت ۹: ۳۲ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸: ۰۲ به وقت ایران) پرتاب خواهد شد.
"دان" می گوید: ما الان با جدیت روی پرتاب روز سه شنبه اول مارس متمرکز شده ایم و همه چیز برای این پرتاب هم اکنون واقعاً خوب به نظر می آید.



1400/12/09
22:56:32
5.0 از 5
463
تگهای خبر: آمریكا , انرژی , اینترنت , بین المللی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
نهایت علم