نهایت علم elmend

دانشمندان شنیدن صدای یک سیاه چاله را ممکن کردند

دانشمندان شنیدن صدای یک سیاه چاله را ممکن کردند

به گزارش نهایت علم مطالعه جدید دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) می تواند روشن کند که سیاه چاله های کلان جرم یا ابرسیاه چاله ها چگونه به شکل گیری کهکشان های میزبان خود کمک می کنند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، برای سالهای طولانی، سیاه چاله ها برای انسان نامرئی بودند و فقط نظریه سازی شده بودند، اما هیچگاه دیده نشده بودند. چندی قبل بود که نخستین تصویر از یک سیاه چاله در جهان فاش شد و الان در موردی که شاید انتظارش را نداشتیم، می توانیم صدای یک سیاه چاله را بشنویم.
گروهی از دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) به دنبال صدای پژواک سیاه چاله ها هستند تا کمی بر مناطق فضازمان که تا حد زیادی برای ما به شکل یک راز باقی مانده اند، نور بیندازند.
سیاه چاله ها تنها زمانی که از گاز و غبار یکی از ستارگان درحال چرخش خود تغذیه می کنند، فعالیتی از خود نشان می دهند. هنگامی که آنها این کار را انجام می دهند، انفجارهای پرتوی ایکس منتشر می کنند که گاز مصرف شده را بازتاب می دهد و محیط اطراف آنها را روشن می کند که پژواک سیاه چاله به همین مفهوم است.
در حالیکه این پژواک از نظر فنی یک پژواک پرتوی ایکس است، دانشمندان این مطالعه محققان بخش آموزش و موسیقی این مؤسسه را به همکاری طلبیدند تا این انتشار را به امواج صوتی قابل شنیدن تبدیل کنند که در انتهای خبر می توانید به صدای این سیاه چاله گوش دهید.
اخترشناسان برای این مطالعه جدید، یک ابزار جستجوی خودکار به نام «ماشین طنین» را توسعه دادند تا داده های جمع آوری شده توسط "کاوشگر ترکیب داخلی ستاره نوترونی" ناسا را که نام تلسکوپ پرتوی ایکس تعبیه شده روی ایستگاه فضایی بین المللی است، بررسی نمایند.
الگوریتم آنها ۲۶ سامانه سیاه چاله دوتایی پرتوی ایکس را شناسایی کرد که سامانه هایی با یک ستاره هستند که در مواقعی توسط سیاه چاله ها مصرف می شوند. ۱۰ مورد از آنها به اندازه کافی نزدیک هستند که پژواک آنها قابل شنیدن باشد و ۸ مورد هم این گونه نیستند.
ازاین رو این تیم با تجزیه و تحلیل پژواک ها دریافت که سیاه چاله ها در ابتدا در هنگام تغذیه از یک حالت "سخت" عبور می کنند که در آن تاجی از فوتون های پرانرژی تشکیل می شود و فواره ذرات پرانرژی نزدیک به سرعت نور پرتاب می شود. این حالت چند هفته طول می کشد. بعد از آخرین باری که تاج و فواره ذرات از بین می روند، سیاه چاله وارد حالت "نرم" و کم انرژی می شود.
دانشمندان اعتقاد دارند که این یافته ها می تواند به توضیح این که سیاه چاله های کلان جرم چگونه در مرکز کهکشان ها می توانند به شکل گیری آنها یاری دهد، کمک نماید.
"ارین کارا" استادیار فیزیک MIT می گوید: نقش سیاه چاله ها در تکامل کهکشان ها یک سؤال برجسته در اخترفیزیک مدرن است. جالب اینجاست که به نظر می آید این سیاه چاله های دوتایی سیاه چاله های کلان جرم کوچک(mini) هستند و ازاین رو با درک فوران ها در این منظومه های کوچک و نزدیک می توانیم بفهمیم که چگونه فوران های مشابه در سیاه چاله های کلان جرم بر کهکشان هایی که در آن زندگی می کنند، تاثیر می گذارد.



منبع:

1401/02/15
16:02:43
5.0 از 5
471
تگهای خبر: انرژی , ایستگاه فضایی , بین المللی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
نهایت علم