نهایت علم elmend

تقویت حافظه و یادگیری با داروی سرطان!

تقویت حافظه و یادگیری با داروی سرطان!

تحقیقات جدید نشان داده است که یک داروی سرطان که حالا در دسترس می باشد، می تواند با تقویت بیان ژن های خاص به بهبود حافظه و یادگیری کمک نماید.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، محققان دانشگاه "اکول پلی تکنیک فدرال لوزان"(EPFL) دریافته اند که یک داروی موجود که برای درمان سرطان استفاده می شود، علاوه بر آثار مقابله با سرطان، حافظه را هم بهبود می بخشد.
آزمایشات محققان روی موش ها نشان داده است که این دارو با روشن کردن ژن های در رابطه با انعطاف پذیری مغز عمل می کند و باعث تقویت حافظه و یادگیری می شود.
داروی مورد بحث متعلق به دسته ای است که بعنوان "مهارکننده های HDAC "(HDACis) شناخته می شود و برای اهداف مختلفی استفاده می شود. این مورد خاص "CI-994" نامیده می شود و بعنوان یک داروی کمکی در شیمی درمانی تجویز می شود و اثربخشی درمان سرطان را بهبود می بخشد.
مطالعات دیگر نشان داده بودند که این دارو بعنوان یک تقویت کننده شناختی در حیوانات هم عمل می کند، اما نحوه عملکرد آن در این حوزه تابحال ناشناخته باقی مانده بود.
حالا دانشمندان EPFL دقیقا آنرا بررسی نموده اند. محققان در یک آزمایش رایج برای سنجش حافظه، از روش شرطی سازی ترسِ زمینه ای برای آموزش ترسیدن از یک محرک خاص در موش ها استفاده کردند و زمانی که به موش ها "CI-994" داده شد، ظرفیت حافظه شان برای انجام این کار در مقایسه با موش هایی که بدون دارو این کار را یاد گرفتند، دو برابر شد.
اما این دارو چگونه این کار را کرد؟ این تیم تحقیقاتی فرضیه ای را بررسی کردند که "HDACis" از راه فرآیندی به نام "پرایمینگ اپی ژنتیک"(epigenetic priming) عمل می کند که اساساً بیان ژن های خاصی را تغییر می دهد و در این مورد، ژن های صدمه دیده در ارتباط با یادگیری و حافظه است.
تکنیک های توالی یابی RNA نشان داد که این دارو بر روی ژن های خاصی که انعطاف پذیری سیناپسی را کنترل می کنند، عمل می کند و طی فرآیندی به نورون ها اجازه می دهد تا ارتباطات قوی تری برای تسهیل حافظه و یادگیری ایجاد کنند. این دارو روی این ژن های کلیدی، بسته های DNA به نام "کروماتین" را در دسترس تر و بیان آنها را آسان تر می کرد.
"یوهانس گراف"، نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: این دارو از ژن های بسیار خاصی پشتیبانی می کند، ژن هایی که در یادگیری دخیل هستند و روی ژن های دیگر، برای مثال ژن هایی که می توانند عوارض جانبی ناخواسته داشته باشند، تاثیر نمی گذارد.
درک نحوه عملکرد این دسته از داروها برای به کار انداختن بالقوه آنها برای بهبود و تقویت حافظه و یادگیری در انسان مهم می باشد. خوشبختانه آنها جهت استفاده در انسان تأیید شده اند و نشان داده شده اند که ایمن هستند که همین تایید، روند تطبیق آنها را برای اهداف جدید سرعت می بخشد.
دو کارآزمایی بالینی دیگر در حال انجام می باشد که استفاده از این دارو در بهبود حافظه در بیماران آلزایمر و کمک به از بین بردن ترس از عنکبوت ها را بررسی می کند.
این مطالعه در مجله PNAS انتشار یافته است.




منبع:

1401/03/27
18:35:28
5.0 از 5
545
تگهای خبر: تحقیقات , دانش , محرك , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
نهایت علم