نهایت علم elmend

مصاحبه با مدیرعامل شرکت رقیب اسپیس ایکس درباره مأموریت خصوصی به مریخ

مصاحبه با مدیرعامل شرکت رقیب اسپیس ایکس درباره مأموریت خصوصی به مریخ

به گزارش نهایت علم دو شرکت حوزه هوافضا قصد دارند طی یک همکاری، اولین مأموریت خصوصی خویش را به مریخ پرتاب کنند. در این راستا، مصاحبه ای با مدیرعامل یکی از این شرکت ها انجام شده است.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از فست کمپانی، استارتاپ های "رلتیویتی اسپیس"(Relativity Space) و "ایمپالس اسپیس"(Impulse Space)، به تازگی همکاری خویش را برای پرتاب اولین مأموریت خصوصی به مریخ اعلام نمودند. این دو استارتاپ گفتند که تلاش خواهند کرد تا اوایل سال ۲۰۲۴، یک فرودگر را به سیاره سرخ پرتاب کنند.
برپایه این توافق، رلتیویتی اسپیس، کاوشگر و فرودگر مریخی "ایمپالس اسپیس" را روی موشک چاپ سه بعدی "ترن آر" (Terran R) از پایگاه کیپ کاناورال پرتاب خواهد نمود. مشارکت رلتیویتی اسپیس و ایمپالس اسپیس تا سال ۲۰۲۹ ادامه دارد.
جدول زمانی ۲۰۲۴-۲۰۲۵، جای شک و تردید دارد اما همانطور که وبسایت "ارس تکنیکا"(Ars Technica) به تازگی نوشت، این کار هر چند جسورانه است اما به علت حضور شرکت ها و افرادی که در آن دخیل هستند، ارزش جدی گرفتن را دارد.
رلتیویتی اسپیس درحال پیشرفت به سمت اولین تلاش پرتاب مداری خود با موشک "ترن۱"(Terran 1) است. "تیم الیس"(Tim Ellis)، مدیرعامل رلتیویتی اسپیس به تازگی طی مصاحبه با وبسایت "پِیلود"(Payload) گفته است که احیانا تاریخ راه اندازی را طی هفته های آینده اعلام می کند.
ایمپالس اسپیس توسط "تام مولر"(Tom Mueller) هدایت می شود که پیش تر در گروه موسس شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) بوده است. تمرکز کوتاه مدت این استارتاپ، خدمات تحویل همراه با سرویس دهی در مدار، خارج کردن زباله های فضایی، و نگهداری مدار ایستگاه فضایی است.


مصاحبه وبسایت پِی لود با تیم الیس، پرسش هایی را درباره مأموریت، افزایش تولید در تأسیسات جدید رلتیویتی اسپیس و موشک ترن۱ شامل می شود. این مصاحبه برای افزایش وضوح و همینطور به خاطر طولانی بودن آن، کمی ویرایش شده است.
پِی لود: این مشارکت و معامله طی مأموریت بلندمدت رلتیویتی اسپیس، چه چیزی را نشان می دهد؟
الیس: این اولین گام ملموس ما به سمت ایجاد یک پایگاه صنعتی در مریخ است که از روز نخست، هدف مأموریت ما بوده است. رلتیویتی اسپیس با هدف ساختن یک آینده چند سیاره ای برای انسان ها بوجود آمد و این مشارکت می تواند ما را به سرعت به سمت تحقق آن سوق دهد.
پِی لود: دو پرتاب موشک ترن آر یکسان نخواهند بود اما مأموریت مریخ چقدر متفاوت است؟
الیس: آنچه این مأموریت را متفاوت می کند، این است که بر حمل و نقل چند سیاره ای متمرکز است، نه خدمات پرتاب ماهواره. در هر حال، همان قابلیت های اصلی موشک ترن آر برای هر دو مأموریت مورد نیاز هستند. به همین دلیل، ما ترن آر را طوری طراحی کردیم که کاملا قابل استفاده مجدد باشد. یقینا این یک چالش منحصربه فرد به حساب می آید اما چالش مهمی است که ما برای مقابله با آن مطمئن هستیم.
پِیلود: رلتیویتی اسپیس هنوز اقدامی برای پرتاب مداری انجام نداده است؛ باآنکه می دانیم که بزودی انجام می شود. آیا نگران این هستید که مأموریت مریخ، شرکت را از مسیر افزایش تولید منحرف کند؟
الیس: مأموریت ما همیشه مریخ بوده است. بنابراین، ما این مأموریت را بعنوان یک عامل حواس پرتی در نظر نمی گیریم. این در ارتباط با عرضه کاری است که در زمان راه اندازی شرکت انجام می دهیم. ما روی پرتاب ترن۱ تمرکز کرده ایم که اولین موشک چاپ سه بعدی به حساب می آید چونکه این مورد خیلی مهم است و به ما کمک می نماید تا به سمت ترن آر و این مأموریت حرکت نماییم.
پِیلود: همان گونه که قبلا شنیده ام، ساختن اولین موشک، قسمت سخت ماجرا نیست؛ بلکه ساختن ۱۰ موشک بعدی، بخش دشوار است. در مورد این مورد چه فکری می کنید؟
الیس: از نظر مقیاس تولید، ما به اتمام چاپ وسیله نقلیه بعدی ترن۱ برای مأموریت "VCLS 2" ناسا نزدیک شده ایم و هم اکنون، نصب نسل چهارم چاپگرهای سه بعدی فلزی "استارگیت" (Stargate) را در کارخانه خود در "لانگ بیچ"(Long Beach) شروع کرده ایم که به چاپ وسایل نقلیه ترن آر اختصاص داده شده است. همچنین، ما قراردادهایی را با پنج مشتری برای ترن آر امضا کرده ایم؛ همچون یک قرارداد با شرکت "وان وب"(OneWeb) که ارزش آن به بیشتر از ۱.۲ میلیارد دلار می رسد.
پِیلود: گروههای رلتیویتی اسپیس و ایمپالس اسپیس چقدر روی ساخت پنجره پرتاب بعدی مریخ متمرکز هستند؟ بدیهی است که یک لغزش و سپس منتظر ماندن برای چند سال دیگر، ایده آل نخواهد بود.
الیس: پنجره پرتاب ما تهاجمی است اما ما مطمئن هستیم که شانس خوبی برای تحقق آن داریم. قرارداد مشارکت هم یک توافق نامه انحصاری تا سال ۲۰۲۹ همراه با عرضه پنجره های پرتاب در هر دو سال یک مرتبه است؛ ازاین رو ما گزینه های پرتاب مختلف و همینطور فرصت هایی برای مأموریت های تجاری تکرارشونده به مریخ خواهیم داشت که یک تجارت جدی را برای محموله های برنامه ریزی شده به مریخ ایجاد می کنند.




منبع:

1401/05/10
09:45:55
5.0 از 5
484
تگهای خبر: آینده , استارتاپ , ایستگاه فضایی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
نهایت علم