نهایت علم elmend
مدیر كل فرهنگی وزارت بهداشت در جمع كارشناسان انجمن های علمی تاكید كرد

دستاوردهای فناورانه را از نزدیک به دانشجویان نشان دهیم

دستاوردهای فناورانه را از نزدیک به دانشجویان نشان دهیم

به گزارش نهایت علم، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: در تهران و ستاد وزارت بهداشت با مراکز فناورانه و نوآورانه تکنولوژی و پیشرفته کشور ارتباط گرفته ایم تا اردوها و تورهای علمی به همت انجمن های علمی برای دانشجویان برگزار شود؛ چونکه اگر دانشجویان ما بروند و از نزدیک پیشرفت های علمی کشور را ببینند، بسیار امیدوار خواهند شد.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا، اسماعیل عجم در جمع کارشناسان انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: در فضای دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی، مساله امید و امیدبخشی امر بسیار مهمی است و این در شرایطی است که با وجود موفقیت های حاصله در کشور، فضای یاس و ناامیدی در دانشگاه ها تبلیغ می شود.
وی افزود: متاسفانه در ذهن دانشجویان ما مدام این نکته عنوان می شود که ما نمی توانیم، ما هیچ توانایی نداریم و یک فرد به عنوان دانشجو در این کشور نمی تواند برای خود آینده ای را متصور شود.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت خطاب به کارشناسان انجمن های علمی و دانشجویی، اشاره کرد: در جایگاهی که حالا قرار داریم نه به عنوان یک متولی، همکار و کارشناس بلکه به عنوان یک فرد دلسوز باید به این نکته فکر نماییم که برای شکستن این فضا و برای مساعدت با نسل جوان پرانرژی و خلاق چه کاری می توانیم انجام دهیم و چه وظیفه ای نسبت به عزیزانمان داریم، عزیزانی که آینده سازان این کشور هستند و جامعه را باید در دوران کهنسالی ما به سمت جلو ببرند.
وی افزود: بر این اساس باید تلاش نماییم تا دانشجویانمان به سطح مناسبی از خودآگاهی برسند و به شناخت صحیحی از جامعه برسند تا فضای نا امیدی از میان برود و این کاری است که ما در زمینه کاری خود در انجمن های علمی و دانشجویی باید به آن بپردازیم.
عجم، «امیدواری و توانمندی» را به عنوان دو مقوله مهم جهت حرکت نسل «جدید» عنوان و اظهار داشت: این نسل ممکنست به سمت «امیدواری و توانمندی» حرکت کنند، اما به آن دست پیدا نکنند. فضا در این خصوص در زمینه رسانه به حدی پوشانده شده است که اصلا برای دانشجوی جوان ما موفقیت های به دست آمده شناخته شده نیست. در فضای مجازی کسی به جوان دانشجوی ما نمی گوید که در زمینه های نانو، ژنتیک، عضوی در باشگاه فضایی، هوا و فضا و... در چه سطح بالایی نسبت به جهان قرار داریم و ما باید امیدبخشی و آگاهی لازم را نسبت به توانمندی های کشور به این عزیزان برسانیم.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه گاه در بازدیدهایی که از مراکز پیشرفته علمی داریم و اساتید دانشگاه ها ما را همراهی می کنند افرادی را می بینیم که نمی توانند بپذیرند این دستاوردها متعلق به جوانان این کشور است و این از بابت ناآگاهی است، اظهار داشت: برخی اساتید علمی باور ندارند دستاوردها و اطلاعات به دست آمده در زمینه ناباروری، شبیه سازی، ژنتیک، نانو، هوا و فضا، داروسازی، تولید واکسن، تولید پهپاد و... به واقع توان علمی و علم بومی ما است.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت افزود: این مساله نشان میدهد شرایط و فضای حاکم بر قلوب و ذهن ها در کشور تا چه اندازه متاثر از حرکت شناختی دشمن است و در انجمن های علمی باید این دستاوردها در پیش چشم دانشجویی که در آینده باید در زمینه های فناورانه و تکنولوژی حرکت نماید، قرار گیرد.
عجم اشاره کرد: اگر دانشجویان ما بروند و از نزدیک ببینند که در همین شرایط اقتصادی و در تحریم، جوانانی مانند خودشان در همین سن و سال ها چه توانایی های علمی را از خود نشان داده اند، اساسا امیدواری این عزیزان به آینده کشورشان و آینده خودشان در شکل گیری این آینده بیشتر خواهد شد و این وظیفه ما در انجمن های علمی و دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی است.
وی خظاب به کارشناسان انجمن های علمی و دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: ما در تهران و ستاد وزارت بهداشت با مراکز فناورانه و نوآورانه تکنولوژی و پیشرفته کشور ارتباط گرفته ایم تا این اردوها و تورهای علمی به همت شما در انجمن های علمی برای دانشجویان اجرا شود. ما باید افتخارات خودمان را برای دانشجویانمان بازگو نماییم و از نزدیک نشان دهیم تا بدانند در دنیا ایران جزو ۶ کشوری است که واکسن ساخته است و این در شرایطی است که کشورهای بسیاری در جهان وجود دارند که شرایط تحریم و فشار اقتصادی حاکم بر ایران را ندارند و توانایی این کار را نداشتند.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، نزدیک کردن ایده و آموزش های دانشجویان به حوزه های اقتصادی را دومین حوزه کاری مهم در انجمن های علمی و دانشجویی عنوان و اشاره کرد: زمینه این حرکت و تجربه آن وجود دارد، مجموعه « ۱۰۰ استارتاپ» زیر نظر بنیاد برکت ستاد اجرائی فرمان امام (ره) تقریباً سالانه حدود ۲۰ میلیارد تومان در زمینه دانشجویی حمایت مالی انجام می دهد، بر این اساس دانشجویانی که در زمینه های مختلف، ایده های علمی خصوصا در زمینه سلامت دارند، می توانند از کارگاه های این حوزه بصورت حضوری در دانشگاه و یا به شکل مجازی بهره گیرند و بعد دو ماه در رویداد مشخص شده شرکت نمایند و ایده خودرا برای سرمایه گذاران عرضه کنند و از سرمایه گذاری این عزیزان بهره گیرند.
در ادامه دکتر رضا رخسایی، معاون مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: اصل حرکت ما در دانشگاه این است که حرکت رو به رشد علمی را که در فضای دانشگاه باید اتفاق بیفتد، فراموش نکنیم و تمرکز خودرا بر روی آن حفظ نماییم.
وی با طرح این سؤال که ما در معانت فرهنگی چه کارهایی را می توانیم انجام دهیم و اساسا چرا انجمن های علمی در معاونت فرهنگی و دانشجویی قرار گرفته و کارکرد ما باید چگونه باشد؟ باید دید باتوجه به ضرورت هایی که وجود دارد و ورود دانشجویان ورودی جدید، چگونه می توانیم نخبه شناسی داشته باشیم و ارتباط خودرا با دانشجویان ایجاد و حفظ نماییم.

معاون مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: نقش شما در این میان بسیار اهمیت دارد و من اعتقاد دارم نقش انجمن های علمی و دانشجویی حالا بسیار مهم تر از دیگر مجموعه ها در معاونت فرهنگی و دانشجویی است.
رخسایی با اشاره به اهمیت حرکت های علمی در دانشگاه به چند سند بالادستی اشاره و اشاره کرد: چند سند بالادستی ناظر به فضای دانشگاهی داریم مانند سند اسلامی شدن دانشگاه ها که در داخل این سند مسائلی همچون رشد علمی مطرح گردیده است.

معاون مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با تأکید بر انجام بازدیدهای علمی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی از مجموعه های توانمند علمی کشور، اظهار داشت: بازدیدهای علمی از مجموعه های علمی مورد تاکید ما نیز قرار دارد و در این بازدیدها بدنبال ایجاد ارتباط میان دانشجویان و این مجموعه ها هستیم تا بتوانیم به رشد علم در کشور کمک نماییم.
وی اشاره کرد: در ادامه و در متن این بازدیدها، امیدبخشی نیز اتفاق خواهد افتاد و شما به عنوان فرمانده هان حوزه علمی در معاونت فرهنگی حتما باید مسئله امیدبخشی در بین دانشجویان را دنبال کنید. ما بدنبال این هستیم که طرح های دانشجویان را به فضای میدانی، عملیاتی و مالی نزدیک نماییم و در عین حال مجموعه های بسیاری هستند که دنبال استفاده از این طرح ها هستند.
در ادامه دکتر علی فرزانه، رئیس اداره انجمن های علمی وزارت بهداشت، اظهار داشت: انجمن های علمی در تعیین وضعیت موجود باید مرز مشخصی بین خود و دیگر مجموعه های دانشجویی داشته باشند. ما هم اکنون ۹۰۰ انجمن علمی در بستر دانشجویی داریم.
وی اشاره کرد: انجمن های علمی و دانشجویی بستر و بدنه جنبش دانشجویی را پشت سر خود دارد و کارهای دانشجویان پایه در این فضا درحال شکل گرفتن است.
به نقل از مفدا، در این جلسه یک روزه کارشناسان انجمن های علمی دانشجویی نیز دغدغه های خودرا بیان نمودند.




منبع:

1401/08/06
13:38:33
5.0 از 5
393
تگهای خبر: آینده , استارتاپ , انرژی , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
نهایت علم