هشدار دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد چت بات های هوش مصنوعی ساختگی
به گزارش نهایت علم، خسروپناه اظهار داشت: بیشتر آنهایی که در عرصه هوش مصنوعی ورود کرده اند، کارشان این است که از پلت فرم های اوپن سورس در فضای مجازی بهره برده و دیتا بر آن سوار می کنند و آنرا به اسم چت بات عرضه میکنند.
به گزارش نهایت علم به نقل از مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی که امروز شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ در محل وزارت بهداشت برگزار گردید، اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی از شوراهایی است که به عنوان شورای حاکمیتی سران سه قوه حضور دارد و مصوباتش مصوبات قانونی می باشد هیچیک از مراجع دیگر نمی تواند در نقض این قوانین ورود کند. خب طبیعتاً قسمتی از مصوبات این شورا مربوط به حوزه علم و فناوری و بخشی به حوزه فرهنگی اجتماعی است.
وی با اعلان اینکه حوزه سلامت مربوط به حوزه علم هم فناوری است و هم فرهنگی هم اجتماعی؛ اشاره کرد: به جهت اینکه بتوانیم مصوبات حوزه سلامت را از یک پروسه درست عبور بدهیم با پیگیری هایی که از سال قبل انجام شد با اختیاری که حقیر در شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه داشتم کمیسیون سلامت راه انداختیم و امور مربوط به حوزه از آن طریق وارد شورا شد و فرهنگستان علوم پزشکی را هم مشارکت دادیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به راه اندازی ستاد سلامت در این شورا اظهار داشت: با تاکید فرهنگستان علوم پزشکی، حمایت دکتر ظفرقندی و تاکید ویژه رییس جمهور آقای دکتر پزشکیان به این جمع بندی رسیدیم که کمیسیون سلامت که در دبیرخانه شورا راه اندازی شده، به ستاد سلامت تبدیل گردد و در کنار ۴ ستاد دیگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
وی اشاره کرد: مصوبه ایجاد ستاد سلامت از طرف رییس جمهور ابلاغ گردید و هم اکنون بخشنامه آن درحال طی مراحل خود است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سفر استانی خود به هرمزگان اظهار داشت: خبری به من رسید که دانشگاهی عنوان کرده مجوز از کشور ترکیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پذیرش دانشجو دارد و مقرر است فردای آن روز این دانشگاه افتتاح می گردد.
وی با اشاره به تعجب خود از این مساله اظهار داشت: کار شورای عالی انقلاب فرهنگی دادن مجوز به دانشگاه نیست.
خسروپناه اظهار داشت: پیگیری ها نشان داد که این دانشگاه جعلی است و صدها نفر ثبت نام کرده بودند. بالاتر از درد تاسیس جعلی این دانشگاه، درد صدها دانشجویی بود که بدون مطالعه برای ثبت این دانشگاه میلیونی هزینه کرده بودند.
وی اضافه کرد: با نهادهای قضایی و امنیتی تماس گرفتیم که مراسم راه اندازی این دانشگاه انجام نشود ولی بعد از پراکنده شدن ماموران، راه اندازی این دانشگاه در طبقه دوم همان ساختمان انجام شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبه کمیسیون سلامت شورا در مورد این دانشگاه اظهار داشت: بوسیله کمیسیون سلامت شورا این مساله را پیگیری کردیم و با مشارکت تمام مراکز آموزشی پژوهشی حوزه سلامت با مصوبه وزارت بهداشت انجام گیرد این مساله به قانون تبدیل شد. ما به این بسنده نکردیم و در نهایت کمیسیون سلامت شورا تبدیل به ستاد سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.
خسروپناه با تأکید بر اهمیت سواد سلامت و ایجاد میز پیشگیری سلامت در ستاد سلامت اظهار داشت: ما در عرصه سلامت باید گفتمان سازی ضابطه مندی داشته باشیم و حتی اگر صدا و سیما نیز می خواهد شبکه سلامت داشته باشد و گفتمان سازی کند، پروتکلهای آن از این راه منتقل شود.
وی در ادامه اعلام نمود که میز درمان های نوین، میز طب ایرانی یا مکمل، میز سلامت معنوی، میز سلامت روان، سلامت اجتماعی شکل خواهد گرفت.
وی با اشاره به این که سند هوش مصنوعی تصویب و از طرف رییس جمهور ابلاغ گردیده است، اظهار داشت: دراین خصوص باید مراقبت نماییم. بیشتر آنهایی که الان تو حوزه هوش مصنوعی چه در عرصه سلامت و چه حوزه های دیگر ورود می کنند، کارشان این است که از پلت فرم های اوپن سورس در فضای مجازی استفاده می نمایند و دیتا بر آن سوار می کنند و آنرا به اسم چت بات در اختیار سایرین قرار می دهند و ممکنست برای آن هزینه های میلیاردی دریافت نمایند.
خسروپناه با تأکید بر این که الگوریتم سازی و کدنگاری کاری پر هزینه است و ۷، ۸ مرحله تا رسیدن به یک پلت فرم اوپن سورس نیاز است، اظهار داشت: ولی این افراد پایین ترین مرحله آنرا در اختیار سازمان ها و نهادها قرار می دهند. در کشورهای مختلف ارزش هایی وجود دارد و نیاز است برمبنای ساحت فرهنگی هر کشوری این ابزارها پاسخگویی داشته باشند.
منبع: نهایت علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب