نهایت علم elmend

افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود

افزودنی های غذایی با مواد بومی ایران تولید می شود

نهایت علم: پژوهشگران در صدد هستند افزودنی های غذایی را با مواد بومی ایرانی به تولید برسانند.



به گزارش نهایت علم به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزودنی های غذایی دسته ای از مواد با كاربرد فراوان در صنایع گوناگون را شامل می شوند كه هر سال واردات آن هزینه سنگینی را همراه دارد. اما محققان ایرانی با اعطای كرسی پژوهشی در این عرصه در تلاش هستند تا این افزودنی ها را با مواد بومی ایران تولید كنند. كاری كه شروع شده است و به زودی نتایج درخشانی را شاهد می شویم.
نگهدارنده ها، آنتی اكسیدان ها، گیرنده های فلزی، قوام دهنده ها، سفیدكننده ها، بافرها، قلیاها و اسیدها، رنگ ها، شیرین كننده های غیرمغذی، مكمل های غذایی و اسانس ها بعضی از این مواد هستند.
در این میان دسته ای از مواد با عنوان افزودنی های عملگرا وجود دارند. در كشور ما ۹۵ درصد این مواد وارداتی است و بیشتر از ۲۰ میلیون دلار تنها در صنعت غذا و دارو واردات در این عرصه وجود دارد.
از سویی در صنعت غذا وجود این مواد به قدری لازم است كه دانش انحصاری آن وجود دارد. پس اگر بخواهیم در این عرصه انحصاری وارد شویم باید به دانش تولید این مواد دست پیدا نماییم. تولید افزودنی های عملگرا نیاز به فناوری و دانش خاص خود دارد.
از آنجایی كه این حوزه میان رشته ای برای كشور حائز اهمیت می باشد. صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبادرت به اعطای كرسی پژوهشی در این عرصه با عنوان «هیدروكلوییدهای طبیعی بومی ایران» كرده است.
سید محمد رضوی مجری این كرسی پژوهشی اظهار داشت: صمغ های بومی یا همان هیدروكلوییدهای طبیعی دریچه ورود برای تولید مواد غذایی سالم هستند. پس تولید افزودنی های غذایی با مواد بومی در این كرسی پژوهشی مد نظر است. بعنوان مثل استفاده از موادی مانند دانه ریحان، اسفرزه و كتیرا. در صنعت غذا هنوز آنچنان كه باید این مواد جای خودرا باز نكرده اند. با استفاده از آنها تركیباتی تولید می شود كه عملگرا هستند. این تركیبات خواص گوناگونی مانند قوام دهنده و كف زا دارند.
رضوی افزود: فرمول افزودنی های تولید شده با مواد بومی تركیبی است و از هر ماده بومی باتوجه به خاصیت و نقشی كه دارد بهره برده می شود. اما مسئله مهم توجه به جنبه های تغذیه ای است. در این كرسی تحقیقات روی مهندسی بافت انجام می شود.
افزودنی های غذایی دنیایی گسترده دارند. اما نكته مهم تحقیقاتی كه پژوهشگران كشور در این كرسی پژوهشی انجام می دهند، جایگزین كردن مواد بومی با مواد شیمیایی است. تا كنون مسیر زیادی پیموده شده است و به زودی ایران نیز در زمره دارندگان این دانش و فناوری قرار می گیرد.
در گام نخست با انجام این كرسی پژوهشی دستیابی به مرجعیت علمی در این عرصه مد نظر است كه به زودی محقق می شود.


منبع:

1398/11/15
23:31:19
5.0 از 5
4126
تگهای خبر: پژوهشگر , تحقیقات , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
نهایت علم