فضاپیمای شركت نورثروپ گرومن بامدادان فردا پرتاب می شود
به گزارش نهایت علم شركت هوافضا و صنایع دفاعی آمریكایی ˮنورثروپ گرومنˮ(Northrop Grumman) عصر امروز به وقت محلی سیزدهمین پرتاب فضاپیمای ˮسیگنوسˮ(Cygnus) معروف به ˮ NG-13ˮ را انجام خواهد داد.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از پایگاه اسپیس، حدود سه ماه پیش(نوامبر) فضاپیمای آمریكایی موسوم به "Cygnus NG-۱۲" ساخته شده توسط شركت "نورثروپ گرومن" توسط موشك "آنتارس"(Antares) به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد. حالا بنا بر گزارش پایگاه "اسپیس" این شركت می خواهد برای سیزدهمین بار این فضاپیمای بدون سرنشین خودرا امروز یكشنبه ۹ فوریه ۵: ۳۹ عصر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲: ۰۹ بامدادان دوشنبه به وقت تهران) توسط موشك "آنتارس"(Antares) از سكوی 0A "پایگاه فضایی منطقه ای ایالت های میانه ساحل اقیانوس اطلس "در مركز پرواز والوپ (Wallops Flight Facility) ناسا به سمت ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب كند.
فضاپیمای "سیگنوس"(Cygnus)، یك فضاپیمای پشتیبانی بدون سرنشین یكبار مصرف آمریكایی است كه توسط نهاد علوم دفاعی "اوربیتال ساینسز كورپوریشن" ساخته شده و الان توسط شركت نورثروپ گرومن بعنوان قسمتی از برنامه خدماتی توسعه حمل و نقل بین المللی سامانه های تجاری ترابری مداری(COTS) ساخته و به راه افتاده است.
افراد مشتاق فضا می توانند لحظه پرتاب این فضاپیما را به صورت زنده از این سایت مشاهده كنند. برنامه زنده قبل از پرتاب این فضاپیما از ساعت پنج عصر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱: ۳۰ بامدادان به وقت تهران) آغاز خواهد شد. اگه همه چیز بنا بر برنامه ریزی ها خوب پیش برود این فضاپیما بامداد سه شنبه ۱۱ فوریه به وقت آمریكا ایستگاه فضایی بین المللی خواهد رسید.
فضاپیما سیگنوس دارای بیشتر از ۷۵۰۰ پوند(۳۴۰۱ كیلوگرم) تجهیزات و وسایل است. مقامات ناسا اعلام كردند(۳، ۴۰۱ كیلوگرم) لوازم، آزمایشات علمی و وسایل نقلیه دیگر برای خدمه سه نفره ماموریت "اكسپدیشن ۶۲ "ایستگاه فضایی ارسال خواهد شد. این فضاپیما همین طور تعدادی میوه تازه، آب نبات و پنیرهایی چون پنیر چدار و مانچگو نیز برای آنها ارسال خواهدنمود. همچون آزمایشاتی كه در آنجا صورت خواهد گرفت می توان به آزمایش "Mobile Space Lab " اشاره نمود كه طی آن فضانوردان آزمایش رشد بافت ها و سلول ها در فضا و آزمایش تحلیل استخوان جهت بررسی اثرات قرار گرفتن در معرض میكروگرانش و دسته ای از باكتری های ای كلی كه توسط مهندسی ژنتیك اصلاح شده و ممكنست سوخت زیستی بالقوه تولید كنند را انجام خواهند داد. همین طور لوبیا چشم بلبلی بعنوان قسمتی از آزمایش رشد مواد غذایی فضایی و تجهیزات لازم برای ایجاد آتش بعد از ترك این فضاپیما از ایستگاه فضایی صورت خواهد گرفت تا مطالعه كنند كه چگونه آتش در بی وزنی می تواند گسترش یابد.
علاوه بر سیزدهمین پرتاب فضاپیمای شركت نورثروپ گرومن، ناسا و آژانس فضایی اروپا نیز مقرر است ساعت ۱۱: ۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی یا ساعت ۴: ۰۳ بامدادان دوشنبه ۱۰ فوریه وقت گرینویچ(۷: ۳۳ بامداد دوشنبه به وقت تهران) كاوشگر مدارگرد خورشیدی خود موسوم "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) را از پایگاه كیپ كاناورال واقع در فلوریدا پرتاب خواهند كرد.
پیش بینی می شود این فضاپیما كه بطور مشترك با ناسا توسعه داده شده است، بینش بی سابقه ای درباره جو خورشید، بادهای خورشیدی و میدان های مغناطیسی خورشید در اختیار دانشمندان قرار دهد.
همین طور این كاوشگر، نخستین تصاویر از مناطق قطبی ناشناخته خورشید را ثبت خواهدنمود. این كاوشگر خورشیدی مقرر است بعد از گذر از كنار زهره و عطارد به حداكثر سرعت ۲۴۵ هزار كیلومتر در ساعت برسد و در مدار ۴۲ میلیون مایلی از سطح خورشید(۶۷.۵ میلیون كیلومتر) قرار بگیرد. "سولار اوربیتر" به ۱۰ ابزار مدرن برای ثبت مشاهدات بی شمار از خورشید و جو آن مجهز است كه دانشمندان امیدوارند بعضی از سرنخ های مربوط به آنچه را كه موجب ایجاد باد و شراره خورشیدی می شود، فاش كند.
"آنه پاكروس" مدیر این ماموریت اظهار داشت كه این آزمایش بمنظور "درك چگونگی ایجاد و كنترل هلیوسفر توسط خورشید" طراحی شده است. هلیوسفر(heliosphere) یا هورسپهر، حباب غول پیكر پلاسمایی است كه منظومه شمسی را احاطه كرده است.
مدارگرد خورشیدی "سولار اوربیتر" با چرخیدن در مداری نسبتاً نزدیك به خورشید، ۱۳ برابر بیشتر در معرض نوری قرار می گیرد كه به زمین می رسد. بدین سبب طوری طراحی شده است تا در مقابل دمای ۵۰۰ درجه سانتی گراد مقاومت كند و ساختار مقاوم آن نیز از ابزار آن در مقابل برخورد ذرات حامله ساطع شده از انفجارهای موجود در جو خورشید محافظت می كند. كارشناسان گفتند كه این ماموریت با نظارت مستقیم بر منبع بادهای خورشیدی می تواند به مدل سازی بهتری از آنها كمك نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب