نهایت علم elmend
یك مقام مسئول به مهر خبر داد:

جزئیات استقرار دانش بنیانها در اطراف دانشگاهها

جزئیات استقرار دانش بنیانها در اطراف دانشگاهها

نهایت علم: معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری از مجوز شورای عالی معماری و شهرسازی برای استقرار شركت های دانش بنیان در اطراف دانشگاه های كشور آگاهی داد.



مهدی پاكزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدام مشترك این شورا و شورای عالی شهرسازی و معماری درباب ایجاد «پهنه فناوری» اظهار داشت: از چند سال پیش تاكنون، شركت های دانش بنیان و واحدهای فناور، پیرامون مكان های علمی و صنعتی، مثل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه امیركبیر و … كه دارای ظرفیت های خاص هستند، با عضویت و فعالیت هیات علمی و دانشجویان همان دانشگاه ها، ناحیه های نوآوری را شكل داده اند.
وی اضافه كرد: این مساله در واقع سبب شكل گیری كلونی هایی شده كه بواسطه كارهای صنعتی، علمی و حتی فرهنگی این شركتها، ارتقای سطح فرهنگ آن مناطق را به دنبال داشته و به نوعی، موجب رشد اقتصاد دانش بنیان بوده است.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف افزود: با این وجود اما، ما با یك دغدغه و چالش روبه رو بودیم؛ چونكه از لحاظ قوانین و بخشنامه های شهرسازی، از لحاظ قانونی امكان شكل گیری و فعالیت شركت های دانش بنیان از لحاظ مكانی، پیرامون دانشگاه ها وجود نداشت.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف اظهار داشت: شهرداری بر طبق ضوابط و قوانین، معمولاً بر چسبی را تحت عنوان كاربری به ساختمانها می زند. مثلاً؛ برچسب كاربری مسكونی، كاربری تجاری، كاربری اداری، كاربری ورزشی، كاربری فرهنگی و … به همین علت ما بر آن شدیم كه برای قوام بخشیدن به كارهای شركتها دانش بنیان مذاكرات را با شهرداری آغاز نماییم.
مدل جدید برای استقرار شركتهای دانش بنیان / مجوز جدید شورای عالی معماری و شهرسازی
وی اضافه كرد: شاید در وهله نخست، چنین به ذهن برسد كه ساده ترین و كوتاه ترین راه به این منظور، تعریف یك كاربری جدید متناسب با فعالیت شركت های دانش بنیان باشد، اما واقعیت این است كه در آن صورت كل ساختمان های آن مناطق باید تغییر كاربری می داد كه بواسطه آن به نظر مشكل ما رفع می شد، ولی در مقابل، مشكلات عدیده و پیچیده ای را برای اهالی و ساكنین آن منطقه ایجاد می كرد.
پاكزاد افزود: بدین سبب ما با دوستان شورای عالی معماری و شهرسازی جلسات مفصل و مختلفی را برگزار كردیم و نهایتاً بعد از گذشت بیش از یك سال، مدلی را طراحی كردیم كه هم مشكل شركت های دانش بنیان را حل كند و هم اینكه بتواند جلوی دلال بازی و بروز مشكل برای اهالی و ساكنین مناطق را بگیرد.
وی اظهار داشت: بر این اساس قرار بر این شد تا یك شعاع مشخصی را حول هر یك از مراكز علمی و دانشگاهی تعریف نماییم كه داخل دایره ای به این شعاع، شركت های دانش بنیان بتوانند در هر ساختمانی با هر كاربری مستقر شوند.
امكان فعالیت شركتهای دانش بنیان در كاربریهای مسكونی
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف با اشاره به اینكه بر طبق این مدل، ما فقط یك كاربری تعریف نكردیم و گفتیم اگر شركت دانش بنیان باشد، می تواند در كاربری مسكونی مستقر شود، اظهار داشت: البته این استقرار نباید به شكلی باشد كه الزامات كاربری مسكونی آن ساختمان را خدشه دار كند. به همین دلیل مقرر شد، اگر یك ساختمان كاربری مسكونی دارد و یك شركت دانش بنیان در یكی از واحدهای آن مشغول به كار شد، تمام واحدهای آن ساختمان نیز باید محل استقرار سایر شركتهای دانش بنیان باشد، بدون اینكه مشكلی از طرف شهرداری برایشان ایجاد شود.
وی از چنین منطقه ای با شعاع مشخص شده با نام «پهنه فناوری» یاد كرد و گفت: این پهنه می تواند در اطراف دانشگاهها مثل؛ دانشگاه تهران، دانشگاه امیركبیر، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه صنعتی شریف و… با شعاع متفاوت؛ ۱۰۰ متر، ۲۰۰ یا… (بستگی به ظرفیتی كه دارند) تعیین شود.
جزییات ایجاد پهنه های فناوری در شهرهای كوچك و بزرگ
پاكزاد اظهار داشت: از دانشگاه ها و مراكز علمی خواسته ایم كه پیشنهادات خودرا برای ایجاد پهنه فناوری به ما ارائه نمایند و ما آنرا در سیستمی كه در دبیرخانه شورای عالی عتف تعریف شده، بررسی می نماییم. طبق تصمیمات گرفته شده، اگر پیشنهادی درباب دانشگاه ها و مراكز علمی شهرهای كوچك باشد، آنرا به كمیسیون ماده ۵ آن شهر و اگر مربوط به دانشگاه های و مراكز علمی شهرهای بزرگ باشد، به شورای عالی معماری و شهرسازی ارجاع می دهیم و نهایتاً با صدور مصوبه از طرف این دو نهاد، شركت های دانش بنیان می توانند مستقر شده و بدون هیچگونه محدودیت و مشكلی فعالیت خودرا آغاز كنند.
جلوگیری از دلال بازی در ساختمان ها و اماكن پیرامون دانشگاه ها
وی یكی از تاثیرات مهم این طرح را جلوگیری از دلال بازی در ساختمان ها و اماكن پیرامون دانشگاه ها عنوان نمود و گفت: می دانیم كه ارزش املاك با كاربری تجاری كه عمدتاً محل اسقرار و فعالیت شركت هاست، بمراتب بیشتر از املاك با كاربری مسكونی است. با توافق صورت گرفته برای ایجاد پهنه های فناور، قرار این شده است كه هیچ ساختمانی بواسطه فعالیت شركت های فناور، تغییر كاربری نخواهد داد، بلكه فقط مجوز فعالیت چنین شركت هایی به آن ساختمان تعلق می گیرد.
پاكزاد اظهار داشت: با این كار، عملاً این اعتبار مربوط به شركت دانش بنیان است كه اجازه می دهد از آن ساختمان، استفاده ای بجز استفاده مسكونی صورت بگیرد. یعنی؛ هر زمان شركت دانش بنیان از آنجا نقل مكان كند، آن مكان كماكان كاربری مسكونی دارد و اینطور نیست كه اگر شركت دانش بنیان برود، مالك بتواند آن محل را به یك شركت تجاری واگذار كند. در واقع شركت بنیان در هر كجای پهنه فناوری و در هر ساختمانی مستقر شود، در آن زمان، كاربری آن ساختمان متناسب با فعالیت این شركت، تعریف می شود.
هدف شكل گیری شهرهای خلاق است
وی اضافه كرد: نكته مهم دیگر این بخشنامه، این است كه طرح متعلق به كل كشور است و تصمیم داریم با این تغییر رویكرد سراسری، كمك نماییم تا كم كم، در حوالی دانشگاه های بزرگ كشور، شركت دانش بنیان تاسیس و مستقر شوند كه این امر، نهایتاً سبب شكل گیری شهرهای خلاق خواهد شد.


منبع:

1398/12/15
22:20:08
5.0 از 5
3249
تگهای خبر: تحقیقات , دانش , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
نهایت علم