مجادله بر سر فركانس ادامه دارد؛
موضع صریح معاون رسانه ملی ضد وزیر ارتباطات
به گزارش نهایت علم معاون توسعه و فناری سازمان صداوسیما در پاسخ به وزیر ارتباطات درباره فركانس های تحت اختیار این سازمان اعتقاد دارد كیفیت اینترنت ارتباطی با این فركانس ها ندارد.
به گزارش نهایت علم به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی درپاسخ به جوسازی ها و سیاسی كاری های وزارت ارتباطات در مورد فركانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز كه در اختیار صداوسیماست، اظهار داشت: دوستان در جلسات كارشناسی حرفی برای گفتن ندارند و وقتی پا به بیرون از جلسه می گذارند، بازی سیاسی راه می اندازند؛ لطفاً اگر صداقت دارید اسناد آخرین جلسه كارشناسی در كمیته ارتباطات شورایعالی امنیت ملی را برای افكارعمومی منتشركنید!
وی با اشاره به اینكه بارها در سه سال گذشته جلسات كارشناسی گوناگونی با حضور نمایندگان صدا وسیما و وزارت ارتباطات برگزار شده است، اضافه كرد: در آخرین جلسه كه در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی برگزار شد، آنچنان استدلال های علمی همكاران ما قوی و مستدل بود كه دوستان وزارت ارتباطات در انتها گفتند «آنطور كه مشخص است، ما باید به شما فركانس بدهیم و با این استدلال ها بدهكار شما هم شدیم».
علیدادی با تاكید بر اینكه واقعاً هم همین طور است و صداوسیما برای ادامه كار خود و بالا بردن كیفیت شبكه ها به این فضا و بیشتر از آن نیازمند است، اظهار داشت: با احتساب رادیوها و رادیونماها، درحال حاضر بیشتر از ۱۳۰ سرویس تلویزیونی و رادیویی فعال است كه شامل شبكه های ملی سیما، صدا، بین المللی سیما و صدا، رادیونماهای ملی و استانی، شبكه های تلویزیونی و رادیویی استانی و شبكه های مجازی می باشند و به واقع درخواست وزارت ارتباطات به مفهوم حذف بخشی از خدماتی است كه به صورت مجانی در اختیار مردم قرار داده می شود.
وی اضافه كرد: درصورت تأمین منابع مورد نیاز و توسعه زیرساخت ها در باندهای موجود، نه تنها امكان خدمات دهی به همین تعداد برنامه فعال امكانپذیر نیست، بلكه باندهای جدیدی هم باید به آن اضافه شود. درحال حاضر در همین شهر تهران تقاضای پخش شبكه های استانی دائماً مطرح می شود كه به علت نبود امكانات، تابحال امكان تحقق این خواسته مهیا نشده است.
فقط بستر پخش زمینی در اختیار صداوسیما است
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با اشاره به اینكه در مقایسه با دیگر كشورها، از میان بسترهای پخش تلویزیونی به صورت زمینی، ماهواره و كابلی فقط بستر پخش زمینی در اختیار صداوسیماست، تصریح كرد: سازمان صداوسیما به علت محدودیت های گوناگون فقط یك پلت فرم مشخص و تعیین شده قانونی برای خدمات دهی به عموم جامعه به صورت پخش تلویزیونی را در اختیار دارد؛ بنابراین این مساله، ضرورت اختصاص منابع فركانسی بیشتر به پلت فرم پخش زمینی را الزامی می كند.
در حال حاضر برنامه ریزی برای پخش شبكه های HD و ۴K درحال انجام است و بزودی بعضی از پروژه هایی كه اتمام یافته، افتتاح خواهند شد. با راه اندازی پروژه های HD و ۴K سازمان، حتی فركانس های فعلی امكان پاسخگویی به خدمات موجود را ندارند علیدادی با تاكید بر اینكه خدمات تلویزیون دیجیتال برای استفاده مردم دائماً در حال توسعه است، اظهار داشت: تبدیل فرمت تلویزیونی از SD به HD و UHD در روند فناوری ها در همه جای جهان درحال انجام است و مردم از سازمان صداوسیما كیفیت مطلوب را مطالبه می كنند و ما هم به اجبار باید این تغییرات را اعمال نمائیم.
وی اضافه كرد: هم اكنون برنامه ریزی برای پخش شبكه های HD و ۴K درحال انجام است و بزودی بعضی از پروژه هایی كه اتمام یافته، افتتاح خواهند شد. با راه اندازی پروژه های HD و ۴K سازمان، حتی فركانس های فعلی امكان پاسخگویی به خدمات موجود را ندارند. ازاین رو با احتساب نیازهای فعلی و طرح های در دست مبادرت به هیچ عنوان امكان تخلیه باند وجود ندارد و باید فرستنده های جدیدی در تمام باندها نصب و راه اندازی شود.
معاون رسانه ملی با تاكید مجدد بر اینكه تنها پلت فرم در اختیار سازمان فقط پخش زمینی است، اظهار داشت: بنابراین با استفاده از كل باند در اختیار، فقط امكان HD كردن تعداد محدودی شبكه ملی فراهم گشته است و امكان تخلیه هیچكدام از باندها به علت مختل شدن مأموریت اصلی حوزه فنی سازمان وجود ندارد.
علیدادی افزود: جهت پخش زمینی بقیه برنامه ها و HD كردن آنها هم بایستی نسل دوم تلویزیون دیجیتال به كار گرفته و توسعه فركانس ها صورت گیرد كه در دستور كار سازمان قرار گرفته و بزودی مراحل اجرای آن آغاز خواهد شد.
نخستین پاسخ علنی به جوسازی رسانه ای
معاون رئیس سازمان صدا وسیما با تاكید بر اینكه در جلسه شورایعالی امنیت ملی كه كاملاً مستند و ثبت و ضبط شده است، برادران وزارت ارتباطات به لحاظ كارشناسی حرفی برای گفتن نداشتند، خاطرنشان كرد: به رغم اینكه سازمان صداوسیما همیشه این مباحث را در سطح كارشناسی و فنی نگه داشته و پاسخی به جوسازی های رسانه ای نداده است، اما طرف مقابل همواره این مباحث كارشناسی و فنی را با بازی های سیاسی و رسانه ای، به حاشیه هایی بی فایده تقلیل داده است.
وی در ادامه تصریح كرد: این برای اولین بار است كه ما برای شفاف شدن افكارعمومی تا حدی به شبهات پاسخ می دهیم و معتقدیم این مباحث باید به دور از هیاهوهای سیاسی بررسی شود.
با واگذاری فركانس های سازمان به تلفن همراه، دسترسی اینترنت كاربران افزایش چندانی نخواهد یافت و سال ها طول خواهد كشید تا تجهیزات لازم برای بهره برداری از آن خریداری و راه اندازی شود و هزینه زیادی هم خواهد داشت علیدادی طرح مبحث فركانس های صداو سیما را با عنوان علت كم بودن سرعت اینترنت كشور نشانه عدم صداقت و سیاسی كاری دانست و اضافه كرد: با واگذاری فركانس های سازمان به تلفن همراه، دسترسی اینترنت كاربران افزایش چندانی نخواهد یافت و سال ها طول خواهد كشید تا تجهیزات لازم برای بهره برداری از آن خریداری و راه اندازی شود و هزینه زیادی هم خواهد داشت.
وی اضافه كرد: طرح چنین موضوعی فقط برای ماهیگیری از آب گل آلود و پرهیز از پاسخگویی به عدم انجام مسئولیت ها از یك سو، تاختن به یكی از نهادهای فعال در زمینه مدیریت افكار عمومی كشور از دیگر سوست.
معاون رسانه ملی خاطرنشان كرد: اگر شبكه دیتا خوب كار نمی كند، مسئول مربوطه باید بیاید پاسخ دهد در این چند سال به جهت اینكه مردم بتوانند ارسال و دریافت اطلاعات را در فضای مجازی به درستی و با سرعت بالا انجام دهند، چه كاری انجام شده است؟ روت كردن اینترنت خارجی در شبكه فرسوده ملی كه هنر نیست!
وی تصریح كرد: بعد از سه سال بهانه های مختلف، حالا به علت مشكلات شبكه، با عدم عرضه سرویس درست اینترنت ثابت و گاهی سیار، به صورت سهوی كه امیدواریم عمدی نباشد، مبحث یك دفعه به فركانس های سازمان ربط داده می شود.
علیدادی اظهار داشت: مردم عزیز باید بدانند این دعوایی كه دوستان پرسر و صدا مطرح می كنند، دعوا برای پول گرفتن از آن هاست. این در شرایطی است كه در دیگر كشورها شاهدیم با همین فركانس ها، به ۲۷۰ میلیون تلفن هوشمند خدمات عرضه می دهند، ولی در ایران نتوانسته اند به ۵۰ تا ۶۰ میلیون تلفن همراه و ۱۰ درصد خط ثابت خدمات عرضه كنند. البته از میان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تلفن همراه هم خیلی ها هستند كه از اینترنت همراه استفاده نمی كنند.
معاون رسانه ملی در توضیح چرایی ناتوانی این مسؤلان برای عرضه خدمات اینترنتی و موبایلی اظهار داشت: دوستان ما در وزارت ارتباطات حال كه پس از سه سال نتوانسته اند فركانس ها را در اختیار بگیرند، حالا به جای پاسخگویی در مقابل كم كاری های گذشته، فرار رو به جلو می كنند تا از آب گل آلود این فركانس ها كه در واقع متعلق به مردم است، ماهی بگیرند و برای خود درآمدزایی كنند.
مردم عزیز باید بدانند این دعوایی كه دوستان پرسر و صدا مطرح می كنند، دعوا برای پول گرفتن از آن هاست. این در شرایطی است كه در دیگر كشورها شاهدیم با همین فركانس ها، به ۲۷۰ میلیون تلفن هوشمند خدمات عرضه می دهند، ولی در ایران نتوانسته اند به ۵۰ تا ۶۰ میلیون تلفن همراه و ۱۰ درصد خط ثابت خدمات عرضه كنند وی افزود: این دعوا بر سر پول است؛ در حالیكه صداوسیما مانند سابق هیچ پولی از مردم نخواهد گرفت و خدمات مجانی به مردم عرضه خواهد كرد. در حالیكه این دوستان بابت هر خدمتی از مردم هزینه می گیرند و جالب آنجاست كه این خدمات كیفیت مناسب هم ندارد و پاسخگوی این نبود كیفیت هم نیستند؛ بلكه با فرار رو به جلو و شلوغ بازی قصد دارند منابع درآمدی خویش را از جیب مردم بالا برند.
ایراد محاسبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
علیدادی درباره محاسبات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم اظهار داشت: باآنكه شیوه محاسبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد مسأله بهره وری طیف و ایراد كمبود بهره وری طیف در پخش زمینی برودكست، بسیار ابتدایی و احتمال بروز خطا به علت عدم اشراف كامل به كلیه ایستگاه های سازمان صداوسیما در آن زیاد است، شاید به دلیل نادیده گرفتن نوع فناوری و در نتیجه تبعات آن، منجر به نتیجه گیری نادرستی شده است.
وی با اشاره به تفاوت طراحی و بهره برداری از انتشار در سیستم تلویزیون دیجیتال در سازمان صداوسیما كه در اصطلاح طراحی HPHT گفته می شود، اضافه كرد: بارها در جلسات كارشناسی هم به دوستان وزارت ارتباطات تفاوت طراحی در سیستم تلویزیونی با سیستم تلفن همراه گوشزد و تصریح شده است كه بر خلاف نظر آنها، ظرفیت فركانسی ما نه تنها خالی نیست، بلكه از نظر طراحی تلویزیونی به شكل صددرصدی در حال بهره برداری است.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی در همین حال سوالات اساسی را متوجه وزارت ارتباطات دانست و اظهار داشت: در باندهای فركانسی ۲، ۳ /۲ و ۵ /۳ گیگاهرتز درحال حاضر فركانس های خالی موجود است، امكان بهره برداری از آنها برای سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جهت سرویس دهی با نرخ بیت مناسب در مقایسه با نرخ بیت پایین باندهای صداوسیما مهیاست.
وی اضافه كرد: ازاین رو اگر هدف از طرح مسائل مطرح شده افزایش سرعت خدمات فضای مجازی كاربران است چرا این باندها به كار گرفته نمی شوند؟ لطفاً در این حوزه هم شفاف باشید. البته اخیراً بخش كوچكی تحویل اپراتور شده است، ولی چون مبحث شفاف نیست مشخص نیست تا الان این فركانس ها كجا بوده است و البته فركانس های دیگری هم موجود است كه بعداً معلوم می شود.
علیدادی درباره شبهه ای كه وزارت ارتباطات این روزها بوجود آورده و گفته اگر فركانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ را در اختیار داشته باشد، كیفیت اینترنت بالا می رود، اظهار داشت: با عنایت به پایین بودن فركانس های موجود سازمان، یعنی فركانس های پایین تر از یك گیگاهرتز، باوجود اینكه محدوده پوشش افزایش می یابد ولی میزان دیتای مفید نگاشتهِ شدهِ در این بستر، به شدت كاسته می شود.
وی اضافه كرد: ازاین رو بهره برداری از این باند برای ارسال دیتا بسیار بازدهی كمی دارد و ارزش ورود در فضای دیتا را ندارد و الحاق آنها به دیتای موجود مشكلی از اینترنت و اینترانت را حل نمی كند؛ طرح این مورد یك آدرس دهی غلط است.
وزارت ارتباطات برای پوشاندن كم كاری خود آدرس غلط ندهد
معاون رسانه ملی اظهار داشت: تمام استدلال های مطرح شده در مورد باندهای در اختیار صداوسیما، مساله ای تجاری و مالی است و ارتباطی به توسعه اینترنت و پهنای باند آن ندارد.
وی اضافه كرد: توسعه پهنای باند خدمات دیتا باید در بخش خدمات خانگی اتفاق بیفتد كه درحال حاضر در این عرصه توسعه ای صورت نمی گیرد. در صورتیكه در بعضی كشورهای دنیا این بخش تا پوشش كامل منازل پیش رفته اند و ظرفیت ۱۰۰ مگابیت برثانیه ظرفیت معمولی خدمات برای هر كاربر خانگی است. ولی در كشور ما به علت عدم توجه به شبكه ملی اطلاعات چه در بخش زیرساخت و چه ACCES، چه محتوا و چه خدمات، كشور گرفتار عقب ماندگی مفرط شده است و با فرافكنی و آدرس دهی غلط درصدد خلط مبحث و پوشاندن كم كاری های سالیان گذشته هستند.
سیاسی كردن یك شكست حقوقی
معاون رسانه ملی همینطور اظهار داشت: ادامه اظهارات نسنجیده چند سال گذشته و القای شبهات مكرر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، كذب و فریب افكار عمومی است.
وی خاطرنشان كرد: در حالیكه مجلس شورای اسلامی در این سال ها با ادعای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تملك باند ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز مخالفت كرده است و قوانین موضوعه كشور هم با در نظر داشتن كاركرد و عملكرد عام المنفعه و حاكمیتی صداوسیما، حق را به رسانه ملی می دهد، این جوسازی ها و شبهه افكنی ها عجیب و مشكوك است.
علیدادی تصریح كرد: در حالیكه از سال ۱۳۹۶ شكایت رسانه ملی ضد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان و نظر معاونت امور فضای مجازی دادستانی كل كشور هم مشخص است، مشخص نیست چرا وزارت ارتباطات با بازی سیاسی تلاش دارد حقوق عامه را تضییع و آنگونه كه از شواهد و قرائن برمی آید، منافع اقتصادی را برای برخی شركت ها تضمین كند؟
معاون رسانه ملی با اشاره به اینكه معلوم نیست چرا وزارت ارتباطات این تلاشهای شبهه ناك را پیگیری می كند، اظهار داشت: گویا این وزارتخانه از یاد برده است، به باعث ماده ۱۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (مصوب ۱۹ /۹/ ۱۳۸۲) «اختیارات و وظایف مربوط به این وزارت… شامل محدوده وظایف و اختیارات سازمان صداوسیما... نمی گردد.»
علیدادی با یادآوری نظریه تفسیری شورای نگهبان از اصول ۴۴ و ۱۷۵ قانون اساسی (شماره ۹۷۹ /۲۱/ ۷ مورخ ۱۰ /۷ /۱۳۷۹) خاطرنشان كرد: اگر سازمان بر بسترهای حوزه فنی و زیرساخت تسلط و اختیار نداشته باشد، در حوزه مدیریت محتوا و مهندسی فضای فرهنگی هم اقتدار و استقلال نخواهد داشت.
وی در انتها تصریح كرد: بدین سان اشغال فضای فركانسی متعلق به رسانه ملی و تخصیص و واگذاری آن به اشخاص حقیقی یا حقوقی، آن هم با هدف كسب درآمد و انتفاعی كردن موضوعی كه با مصالح و منافع ملی كشور تناقض دارد، در هیچ محكمه ای قابل پذیرش نیست؛ كمااینكه در سه سال گذشته هم وزارت ارتباطات با سد محكم قانون برای این شیطنت ها و دست اندازی هایش به اموال عمومی روبرو شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب