مأموریت ناسا رازهای شفق قطبی را حل كرد
به گزارش نهایت علم شفق قطبی نمایشی از نورهای رنگی در آسمان است كه توسط خورشید ایجاد می شود. شفق قطبی زمانی رخ می دهد كه ذرات خورشیدی با گازهای موجود در جو با یكدیگر برخورد می كنند و در نهایت سبب ایجاد نمایش زیبایی از نور در آسمان می شوند.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل تک اکسپلوریست، نوع خاصی از شفق قطبی معروف به مهره های شفق قطبی(auroral beads) که در سرتاسر آسمان شب دیده می شود به دانشمندان کمک می نماید تا علم آنها درباره پدیده شفق قطبی افزایش یابد. مهره های شفق قطبی به صورت مرتب مدت کمی بعد از ظهور شفق های قطبی ناشی از طوفان های الکتریکی در فضا که با نام"substorms" شناخته می شود، پدید می آید.
پیش از این، دانشمندان مطمئن نبودند که آیا مهره های شفق قطبی با ایجاد این طوفان ها مرتبط هستند یا خیر اما به تازگی با کمک مأموریت "تمیس"(THEMIS) ناسا و داده های جمع آوری شده توسط این مأموریت آنها دریافته اند یک سری وقایع وجود دارند که منجر به ظهور این مهره ها می شوند.
"واسیلیس آنجلوپولوس"(Vassilis Angelopoulos)، محقق اصلی مأموریت تمیس در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس اظهار داشت: حالا ما به صورت یقین می دانیم که تشکیل این مهره ها بخشی از فرایندی است که پیش از شروع طوفان در فضا انجام می شود. این یک قطعه جدید و مهم پیدا شده از معما است.
این مأموریت با عرضه تصویری گسترده تر از این مهره ها به محققان نشان داده که این مهره های شفق قطبی از میان آشفتگی های صورت گرفته در پلاسما ایجاد می شود. انتظار می رود این مطالعه می تواند نهایتا به افزایش درک دانشمندان از ساختارهای چرخان دیده شده در شفق قطبی کمک نماید.
محققان این مطالعه گفتند: مشاهدات مأموریت تمیس آشفتگی هایی را در فضا نشان داده است که سبب می شود این مهره های شفق قطبی همانند یک گردنبند درخشان در آسمان دیده شده و بعد از طوفان بدرخشند.
دانشمندان این مأموریت با الگوبرداری از محیط نزدیک زمین جزئیات نحوه شکل گیری مهره های شفق قطبی را نشان دادند.
تمیس، در مأموریت اصلی خود توانست نشان دهد که اتصال مغناطیسی عامل اصلی ایجاد طوفان های الکتریکی است. نتایج جدید اهمیت ساختارها و پدیده ها را در مقیاس های کوچکتر نشان داده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب