چسبی كه با میدان مغناطیسی می چسبد!
نهایت علم: یک چسب قدرتمند جدید، تنها در پنج دقیقه از میدان مغناطیسی برای اتصال استفاده می نماید و به زودی می تواند جایگزین چسب های اپوکسی شود.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک چسب جدید تولید شده است که بنظر می رسد می خواهد همه چسب های دیگر را به حاشیه براند. امروزه خیلی از محصولات مانند بدنه های کامپوزیتی دوچرخه ها، کلاه های ایمنی و چوب های گلف با چسب های اپوکسی دو بخشی ساخته می شوند.
این چسب ها برای اتصال، به هوا، گرما یا نور نیاز دارند و بطور سنتی بسیار گران و از نظر مصرف انرژی پر مصرف هستند. حالا دانشمندان دانشگاه فنی "نانیانگ" سنگاپور(NTU) روشی را برای چسباندن به نام "چسباندن مغناطیسی" به وجود آورده اند که به چیزی به جز میدان مغناطیسی نیاز ندارد.
این روش جدید دارای مزایا و کاربردهای بالقوه بسیاری است.
"تری استیل" استادیار این دانشگاه توضیح داد: پیشرفت کلیدی ما راهی برای بهبود چسب ها در عرض چند دقیقه قرار گرفتن در معرض یک میدان مغناطیسی است، در صورتیکه از گرم شدن بیش از اندازه سطوح مورد استفاده جلوگیری می کند. این مهم می باشد، برای اینکه بعضی از سطوحی که می خواهیم چیزی به آن بچسبانیم مانند قطعات الکترونیکی انعطاف پذیر و پلاستیک های قابل تجزیه بسیار حساس به گرما هستند.
این چسب جدید حاوی نانو ذرات مغناطیسی خاصی است که هنگام استفاده از انرژی الکترومغناطیسی گرم می شوند و بطور خودکار پیوند می خورند. این روش منجر به یک پروسه چسبیدن می شود که فقط پنج دقیقه طول می کشد.
دکتر "ریچا چادهاری" نویسنده مسئول این مطالعه می گوید: چسبیدن این چسب مغناطیسی تازه توسعه یافته بجای چند ساعت فقط چند دقیقه طول می کشد و با این وجود می تواند سطوح را با پیوندهای با استواری بالا ایمن سازد که می تواند در صنایع ورزشی، پزشکی، خودرویی و هوافضا مورد توجه زیادی قرار بگیرد. این پروسه کارآمد همین طور می تواند سبب صرفه جویی در هزینه شود، برای اینکه فضا و انرژی مورد نیاز برای ساخت و استفاده از این چسب بطور قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
این پروسه همین طور از لحاظ مصرف انرژی بسیار کارآمدتر از روش های معمول است، چونکه ۱۲۰ برابر کمتر انرژی مصرف می کند و همین طور بسیار سازگار است.
پروفسور "راجو وی. رامانوجان" از پژوهشگران این مطالعه می گوید: سرعت و درجه حرارت اعمال این چسب را می توان تنظیم کرد، بدین سبب تولیدکنندگان محصولات موجود می توانند روش های موجود تولید خودرا باردیگر طراحی نمایند یا بهبود بخشند.
منبع: elmend.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب