نهایت علم elmend

تله هایی كه كروناویروس را به دام می اندازند!

تله هایی كه كروناویروس را به دام می اندازند!

به گزارش نهایت علم پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، تله هایی در مقیاس نانو طراحی نموده اند که کروناویروس را به دام می اندازند و از بین می برند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو"(UChicago)، یک درمان جدید برای کووید-۱۹ طراحی نموده اند. این درمان، نانوذراتی را شامل می شود که کروناویروس را می گیرند و از سیستم ایمنی خود بدن برای از بین بردن آن استفاده می نمایند.
این نانوتله ها با تقلید از سلول هایی که ویروس بر آنها اثر می گذارد، ویروس را جذب می کنند. هنگامی که ویروس به نانوتله ها متصل می شود، نانوتله ها ویروس را از سلول های دیگر جدا می کنند و آنرا هدف قرار می دهند تا به وسیله سیستم ایمنی بدن از بین برود.
شاید بتوان این نانوتله ها را در مورد انواع ویروس مورد استفاده قرار داد تا متد جدیدی برای مهار پیشروی ویروس باشد. باآنکه این درمان هنوز در مراحل ابتدایی آزمایش به سر می برد اما پژوهشگران باور دارند که شاید بتوان آنرا به واسطه یک اسپری بینی به کار گرفت تا کووید-۱۹ را درمان کند.
پروفسور "جون هوانگ"(Jun Huang)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: گروه پژوهشی ما از زمان آغاز همه گیری، در حال توسعه این روش جدید برای درمان کووید-۱۹ است. ما آزمایش های سخت گیرانه ای را انجام داده ایم تا کارآیی این نانوتله ها را اثبات نماییم و از ظرفیت بالقوه آنها هیجان زده هستیم.

طراحی یک تله بی نقص
پژوهشگران برای طراحی این نانوتله ها، مکانیسمی را مورد بررسی قرار دادند که کروناویروس از آن برای اتصال به سلول ها استفاده می نماید. این مکانیسم، یک پروتئین خوشه مانند است که روی سطح کروناویروس قرار دارد و به پروتئین گیرنده ACE2 در سلول انسان متصل می شود.
پژوهشگران برای ایجاد تله ای که با همین روش به ویروس متصل می شود، نانوذراتی با تراکم بالایی از پروتئین های ACE2 روی سطح آنها طراحی کردند. آنها به همین ترتیب، نانوذرات دیگری را به همراه پادتن های خنثی کننده روی سطح آنها طراحی کردند. این پادتن ها هنگام مبتلا شدن در بدن شخص به وجود می آیند و طوری طراحی می شوند که با روش های متعدد به کروناویروس اتصال می یابند.
در طراحی درمان برای کووید-۱۹، هم از پروتئین های ACE2 و هم از پادتن های خنثی کننده استفاده می شود اما پژوهشگران با اتصال آنها به نانوذرات، سیستم قوی تری را برای به دام انداختن و از بین بردن ویروس ایجاد کردند.
قطر این نانوذرات که از پلیمرها و فسفولیپیدهای مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) ساخته شده اند، ۵۰۰ نانومتر است و بسیار کوچکتر از سلول هستند. این بدان معناست که نانوتله ها می توانند به قسمت های بیشتری در بدن دست یابند و کروناویروس را به صورت کارآمدتری به دام بیندازند.
پژوهشگران، ایمنی این سیستم را در یک مدل موش آزمایش کردند و دریافتند که هیچ مسمومیتی به همراه ندارد. سپس، نانوتله ها را در مقابل "pseudovirus" آزمایش کردند که یک مدل ضعیف تر ویروس می باشد و تکثیر نمی گردد. آنها به بررسی نانوتله ها در مقابل یک pseudovirus در ریه انسان پرداختند و دریافتند که آنها راه ورود به سلول ها را به صورت کامل مسدود می کنند.
هنگامی که pseudovirus خویش را به نانوذرات طراحی شده متصل کرد، نانوذرات از مولکولی استفاده کردند که درشت خوارهای بدن را فرامی خواند. درشت خوارها معمولا نانوذرات بدن را می خورند اما مولکول نانوتله ها، این روند را سرعت می بخشد. نانوذرات در این آزمایش، طی ۴۸ ساعت پاکسازی شدند و از بین رفتند.
پژوهشگران، نانوذرات را به واسطه pseudovirus در یک سیستم ریوی خارج از ارگانیسم آزمایش کردند و دریافتند که آنها از عفونت ریه ها به صورت کامل پیشگیری می کنند.
پژوهشگران، نانوتله ها را به همراه یک ویروس زنده در یک سیستم درون کشتگاهی هم آزمایش کردند و دریافتند که سیستم آنها ویروس را ۱۰ برابر بهتر از پادتن های خنثی کننده یا ACE2 محلول مهار می کند.

درمانی برای کووید-۱۹ و فراتر از آن
پژوهشگران امیدوارند که در مرحله بعد بتوانند این سیستم را بیشتر آزمایش نمایند و آنرا به همراه ویروس زنده و انواع متعدد ویروس مورد بررسی قرار دهند.
"جیل روزنبرگ"(Jill Rosenberg)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این نانوتله به آسانی اصلاح می شود. ما می توانیم پادتن ها یا پروتئین های متعدد را تغییر دهیم یا سلول های ایمنی متفاوتی را هدف بگیریم.
این نانوتله ها را میتوان در یک فریزر استاندارد ذخیره کرد و نهایتا به واسطه اسپری بینی مورد استفاده قرار داد تا مستقیما در سیستم تنفسی قرار بگیرند و موثرتر باشند.
پژوهشگران باور دارند که شاید با بهینه سازی فرمول نانوتله ها بتوان آنرا مانند یک واکسن به کار گرفت تا نهایتا یک سیستم درمانی در مقابل ویروس ایجاد شود.
این پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسید.




منبع:

1400/02/08
22:50:23
5.0 از 5
1147
تگهای خبر: آمریكا , پژوهشگر , توسعه , چاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
نهایت علم