نهایت علم elmend

مریخ نورد چین ساعاتی دیگر روی مریخ فرود می آید

مریخ نورد چین ساعاتی دیگر روی مریخ فرود می آید

به گزارش نهایت علم مریخ نورد چین معروف به ˮژورونگˮ(Zhurong) صبح فردا، شنبه، 25 اردیبهشت روی سطح مریخ فرود می آید و به مانند مریخ نورد ˮاستقامتˮ باید ˮهفت دقیقه وحشتˮ را برای فرود در همان منطقه مأموریت ˮوایکینگ 2ˮ ناسا در سال 1976 تحمل کند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، چین مقرر است صبح روز شنبه مریخ نورد "ژورونگ" خویش را در قالب نخستین مأموریت بین سیاره ای این کشور در مریخ فرود بیاورد.
مقامات چین فاش کرده اند که این مریخ نورد "هفت دقیقه وحشت" خویش را حدود ساعت 03: 41 شنبه آغاز خواهد نمود که همان شرایط پر فراز و نشیبی است که مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) ناسا اوایل سالجاری پیش از فرود روی سیاره سرخ تحمل کرد.
مریخ نورد "ژورونگ" به نام خدای آتش در اساطیر چین نام گذاری شده است و در شکم فضاپیمای "تیان ون-1"Tianwen-1) قرار دارد که در ماه فوریه وارد مدار مریخ شد.
این مریخ نورد تا ساعاتی دیگر به جو نازک وارد می شود و تلاش می کند در همان منطقه ای که فرودگر "وایکینگ 2" ناسا در سال 1976 فرود آمد، فرود بیاید.
"هفت دقیقه وحشت" اصطلاحی است که برای توصیف شرایط دشواری که فضاپیماها هنگام ورود به جو مریخ و نزدیک شدن به سطح آن تجربه می کنند، استفاده می شود.
طی این مدت، تیم های مستقر روی زمین به مدت 10 دقیقه ارتباط کامل با این فضاپیما را از دست می دهند.
این مریخ نورد با سرعت بیشتر از 19300 کیلومتر در ساعت وارد جو مریخ می شود، اما بعد از آن باید در عرض هفت دقیقه از سرعت خود برای انجام فرودی آرام بکاهد.
اگر "ژورونگ" با موفقیت فرود بیاید، نخستین مریخ نورد غیر آمریکایی خواهد بود که روی مریخ فرود می آید. تابحال هفت مأموریت مریخی انجام شده است و دو مأموریت مریخی شوروی هم در دهه 70 ناکام مانده است.


همانطور که گفته شد "ژورونگ" در شکم مدارگرد "تیان ون-1" قرار گرفته که ماه ها است دور مریخ در حال چرخش است و از سطح مریخ برای تهیه نقشه برای مریخ نورد و فرودگر نقشه برداری می کند.
این فرودگر و مریخ نورد با وزن 12300 کیلوگرم در مجموع، مقرر است از مدارگرد جدا شوند تا روی مریخ فرود بیایند. این دو داخل یک سپر حرارتی وارد جو مریخ می شوند که سپس جدا خواهد شد تا یک چتر بزرگ آزاد شود.
به قول "لیو تونجی" معاون مرکز برنامه های کاوش ماه و برنامه های فضایی در مرکز ملی فضایی چین، این دو فضاپیما احتیاج به کاهش چشم گیر سرعت از حدود 20 هزار کیلومتر در ساعت به صفر، فقط طی چند دقیقه پیش از فرود دارند.
مریخ نورد "استقامت" ناسا از روشی معروف به "جرثقیل آسمانی" برای فرود ایمن روی سطح مریخ استفاده کرد، اما روش چین شامل رانشگرهایی در پایه این فضاپیما برای کاهش سرعت پیش از فرود است.
طبق گفته سازمان فضایی چین، اگر این فرود موفقیت آمیز باشد، یک پله سراشیبی بر روی فرودگر آزاد می شود تا مریخ نورد را به آرامی روی سطح مریخ مستقر کند.
"ژورونگ" منطقه ای را که گفته می شود در زیر سطح خود رسوبات یخی دارد، مطالعه خواهد کرد، اما مقامات چینی هنوز برنامه های مشخص خویش را فاش نکرده اند.



1400/02/25
10:44:52
5.0 از 5
1030
تگهای خبر: آمریكا , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
نهایت علم