نهایت علم elmend

تحول در رباتیک مغزی با یک زیست سنسور کربنی

تحول در رباتیک مغزی با یک زیست سنسور کربنی

به گزارش نهایت علم یک زیست سنسور جدید مبتنی بر کربن که بر سه چالش مهم غلبه کرده است، می تواند رباتیک قابل کنترل با مغز را متحول کند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، گروهی از محققان دانشکده مهندسی و فناوری اطلاعات دانشگاه فناوری "سیدنی" یک سنسور زیستی جدید بوجود آورده اند که به پوست صورت و سر می چسبد تا سیگنال های الکتریکی ارسال شده توسط مغز را تشخیص دهد. سپس این سیگنال ها به دستوراتی برای کنترل سیستم های رباتیک مستقل ترجمه می شوند.
این زیست سنسور جدید بر سه چالش اصلی سنسورهای زیستی مبتنی بر گرافن همچون خوردگی، دوام و مقاومت در مقابل تماس با پوست غلبه کرده است. این به لطف ساختار این سنسور است که از لایه های زیادی از کربن بسیار نازک و بسیار قوی تشکیل شده است که مستقیماً روی یک بستر سیلیکون کاربید روی سیلیکون بنا شده است.
پروفسور "فرانچسکا یاکوپی" که این زیست سنسور را با همکارانش توسعه داده است، توضیح داد: ما توانسته ایم بهترین گرافن را که بسیار زیست سازگار و بسیار رسانا است، با بهترین فناوری سیلیکونی ترکیب نماییم که سنسور زیستی ما را جهت استفاده بسیار انعطاف پذیر و قوی می کند.
اما ابتدا اجازه دهید یک قدم به عقب برگردیم و سنسورهای زیستی را تعریف نماییم. سنسور زیستی دستگاهی است که فرآیندهای بیولوژیکی یا شیمیایی را با تولید سیگنال هایی متناسب با غلظت آنالیت در واکنش اندازه گیری می کند و در نتیجه بیماری ها را تشخیص می دهد. این سنسور امکان مدیریت و درمان مناسب را فراهم می آورد.
گرافن معمولا در توسعه سنسورهای زیستی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، محدودیت هایی هم دارد، چونکه خیلی از این دستگاه ها برای کاربردهای یکبار مصرف طراحی شده اند و در صورت تماس با عرق بدن و سایر انواع رطوبت روی پوست، مستعد جدا شدن، تخریب و از کار افتادن هستند.
در مقابل اما سنسور زیستی محققان استرالیایی را میتوان برای دوره های طولانی بهره برد و چندین بار مورد استفاده مجدد قرار داد و نشان داده که حتی در محیط های بسیار شور هم نتایج بی سابقه ای عرضه کرده است.
علاوه بر این، نشان داده شده است که این سنسور به صورت قابل ملاحظه ای مقاومت در مقابل تماس با پوست را می کاهد، جایی که تماس غیربهینه بین سنسور و پوست مانع از تشخیص سیگنال های الکتریکی ارسالی از مغز می شود.
بنابراین که این زیست سنسور جدید را میتوان برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار داد و همینطور چند بار مصرف است و حتی در شرایط بسیار شور هم به خوبی کار می کند، در بیانیه مطبوعاتی که توسط محققان انتشار یافته است، آنرا "یک یافته بی نظیر" نامیده اند.
پروفسور "یاکوپی" توضیح داد: این بدان معناست که سیگنال های الکتریکی ارسال شده توسط مغز را میتوان به صورت قابل اعتماد جمع آوری کرد و سپس به صورت قابل توجهی تقویت کرد و همینطور این سنسور می تواند به صورت قابل اعتماد در شرایط سخت مورد استفاده قرار گیرد، در نتیجه پتانسیل آن جهت استفاده در رابط های مغز و ماشین افزایش می یابد.




منبع:

1400/10/04
12:25:44
5.0 از 5
510
تگهای خبر: آینده , الكتریكی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
نهایت علم