نهایت علم elmend
معاون وزیر ارتباطات:

ارائه خدمات در شبكه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات واگذار شد

ارائه خدمات در شبكه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات واگذار شد

به گزارش نهایت علم معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: برمبنای تصمیمی كه در شورای عالی فضای مجازی اتخاذ شد، ارائه خدمات برای توسعه شبكه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات واگذار شد.



به گزارش نهایت علم به نقل از مهر، امیر ناظمی در نشست خبری بامداد امروز دوشنبه در سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: تا قبل از این سوژه تكمیل زیرساخت شبكه ملی اطلاعات برعهده وزارت ارتباطات بود و مطابق با مصوبه تبیین الزامات این شبكه، موضوعات مربوط به لایه خدمات و محتوا به نهادهای مسئول دیگری سپرده شده بود اما الان در آخرین جلسه این شورا با عنایت به آنكه زیرساخت های شبكه ملی اطلاعات فعال است، مقرر شد وزارت ارتباطات در لایه خدمات نیز برنامه توسعه شبكه ملی اطلاعات را عرضه نماید.
وی اظهار داشت: سازمان هایی كه متولی لایه خدمات و محتوا در شبكه ملی اطلاعات بودند نتوانستند از عهده این كار برآیند و این مسئولیت به ما واگذار شده است، بر این اساس مقرر شد تا سه هفته آینده وزارت ارتباطات طرح كلان شبكه ملی اطلاعات را در دو بخش خدمات پایه و كسب و كار به شورای عالی فضای مجازی ارائه نماید.
ناظمی تاكید كرد: شبكه ملی اطلاعات مكمل اینترنت است و رقیب و جایگزین آن نیست.
وی درباب آخرین وضعیت سیستم عامل اندروید بومی نیز اظهار داشت: به كار بردن كلمه بومی موجب دلزدگی جامعه شده است و بنظر می رسد كه نباید در استفاده از هر طرحی از این كلمه استفاده نمائیم.
معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: برای مثال سیستم عامل اندروید بومی با هدف متناسب سازی یك نسخه از سیستم عامل اُپن سورس برای برخی نیازمندی ها تعریف شده و قرار نیست جایگزین انتخاب آزاد شهروندان جهت استفاده از سیستم عامل اندروید باشد.
وی اظهار داشت: ما این سیستم عامل را روی یكسری از موبایل های ایرانی طراحی و تست كرده ایم تا برای قسمتی از كاربران كه از این گوشیها استفاده می نمایند، كارآمد باشد. این مدل در همه كشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و طراحی سیستم عامل متن باز متفاوتی نیست.
ناظمی در مورد عدم پاسخگو نبودن پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت نیز اظهار داشت: ما از ابتدا معتقد بودیم كه نمی توان میزان اعتماد شهروندان به یك اپلیكیشن را با محدود سازی انتخاب آنها افزایش داد، بلكه باید در یك بازار رقابتی فضایی فراهم گردد تا سرویس هایی كه توانمندتر هستند بتوانند كاربر جذب كنند.
وی اظهار داشت: این تجربه موفق درباب مسیریاب های ایرانی اجرایی شد و ما الان شاهد می باشیم كه بدون محدود سازی و فیلتر رقیب خارجی، اپلیكیشن های مسیریاب و نقشه توانسته اند اعتماد كاربران ایرانی را جلب كنند و سرویس دهند اما با محدودسازی حق انتخاب در حوزه پیام رسان، سیاست نادرستی را پیش گرفتیم كه این سرویس دهندگان موفق به عرضه خدمات در این بازار نشدند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران اشاره كرد: بعد از قطع یك هفته ای اینترنت و اتصال مجدد آن خیلی از كاربران كه اپلیكیشن های بومی را نصب كرده بودند، همچنان بعد از اتصال اینترنت نیز از این اپلیكیشن ها استفاده می نمایند اما آمارها نشان میدهد كه خیلی از كاربران پیام رسان های داخلی را بار دیگر از گوشی خود حذف كرده اند، این نشان میدهد كه با محدودسازی نمی توان یك خدمت ایرانی را جایگزین مصرف كاربران كرد.
ناظمی اظهار داشت: ما معتقدیم كه نباید در بازار پیام رسان ها مداخله نماییم تا آنها برمبنای كیفیت بتوانند جایگزینی برای سرویس های خارجی شوند.
وی در مورد مشكلات مالی پیام رسان ها نیز تاكید كرد: قرار نیست دولت تمامی هزینه های این شركت ها را پرداخت كند، بلكه در این بازار دولت تنها نقش تسهیلگر دارد.
جویشگرهای بومی هیچ تسهیلات خاصی نگرفته اند
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینكه در زمان قطع اینترنت در زمینه خدمات پایه كاربردی شبكه ملی اطلاعات دو سرویس پیام رسان و موتور جستجو موفق عمل نكردند، اظهار داشت: بررسی ها نشان داد كه سیاست اشتباه به كار گرفته شده برای این خدمات در كشور سبب شده تا آنها در این بازه زمانی موفق عمل نكنند.
وی با اشاره به اینكه سوژه جویشگر بومی از سال ۸۹ مطرح گردیده است، اظهار داشت: دو جویشگر بومی اگر تابحال به بخش خصوصی واگذار شده بودند شاید امروز سرویس های پایدارتر و مشخصی را ارائه می دادند اما طی ۱۰ روزی كه اینترنت قطع بود شاهد ضعف بالایی در حوزه موتور جستجو بودیم و در حال بازنگری این ضعف ها و سیاست های كلی برای حل مشكلات هستیم.
ناظمی بزرگترین توسعه سرویس های بومی را داشتن رقیب قدرتمند و جلوگیری از مداخله دولت عنوان نمود و اظهار داشت: به بهانه واژه ملی و امنیت نگذاشتیم بازار خیلی از این گونه خدمات شكل بگیرد.
وی با اشاره به اینكه موتور جستجوگر یوز توسط گروهی از متخصصان در دانشگاه امام حسین (ع) به راه افتاده است و باید مجموعه سپاه برای ادامه فعالیت آن تصمیم گیری كند، اظهار داشت: ما معتقدیم كه حوزه موتور جستجو یك حوزه بسیار جذاب است كه می تواند كسب و كار خوبی را رقم بزند. برای مثال الان سوژه موتور جستجوی كودك، موتور جستجوی مقالات و پژوهش و انتشارات همچون بازارهایی است كه فعالان این بخش می توانند در آن ورود كنند و موفق باشند. حتی در حوزه فعالیت جستجو در بین سایت های ایرانی و ارائه خدمات دولت نیز بازار خاصی برای موتورهای جستجو وجود دارد كه در صورتیكه راه خودرا پیدا كنند، بدون حضور دولت نیز می توانند در این فضا فعالیت كنند.
معاون وزیر ارتباطات تاكید كرد: موتورهای جستجوگر یوز و پارسی جو هیچ تسهیلات خاصی از دولت نگرفته اند و ما معتقدیم كه باید سیاستمان درباب این خدمات دهندگان برای ایجاد مزیت رقابتی و نه مداخله در بازار، تغییر كند.
عملكرد خوب آنتی ویروس بومی در حمل سایبری اخیر
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در مورد حمله سایبری چند روز گذشته به سیستم دولت الكترونیك كشور اظهار داشت: بدافزاری در سیستم سازمان های دولتی شناسایی شد كه به نظر می رسید قصد حمله به زیرساخت های دولت الكترونیك را داشته است.
وی اظهار داشت: هنوز معین نمی باشد كه این حمله سایبری به صورت عامدانه بوده، یا خیر و یا اینكه به صورت سازمان یافته گسترش پیدا كرده است و فعلا نمی توانیم در مورد آن اطلاعات دقیقی ارائه دهیم.
ناظمی اشاره كرد: در شناسایی و دفع حملات سایبری این بدافزار از ابزار شناسایی ضد بدافزار بومی پادویش بعنوان یكی از اجزای مهم سپر امنیتی دژفا بهره برده ایم كه عملكرد مثبتی داشت و خوشبختانه این آنتی ویروس نشان داد كه می تواند ابزار كمكی خوبی برای شناسایی و كنترل حملات سایبری در حوزه بدافزار باشد.
معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: اطلاعات بیشتری نمی توان در مورد این حمله سایبری منتشر نمود و نیازمند این هستیم كه داده های بیشتری را درباب آن جمع آوری نماییم.


منبع:

1398/09/25
14:56:25
5.0 از 5
4179
تگهای خبر: آینده , اینترنت , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
نهایت علم