مارس 2020 بالاخره راه افتاد
به گزارش نهایت علم مریخ نورد ˮمارس 2020ˮ كه توسط ناسا برای كاوش در سطح مریخ در حال آماده سازی است، برای اولین بار بعد از سرهم بندی نهایی طی یك آزمایش به راه افتاد.
به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، مریخ نورد مریخ "مارس 2020"(Mars 2020) بعد از گذشت شش ماه از دریافت چرخ های خود، حالا اولین رانندگی خویش را با موفقیت به پایان رسانده است.
"ریچ ریبر" مهندس اصلی این پروژه می گوید كه این مریخ نورد، مجوز رانندگی خویش را كسب كرده است.
طبق اعلام آزمایشگاه JPL ناسا كه وظیفه ساخت این مریخ نورد را بر عهده دارد، "مارس 2020" در نخستین آزمون حركتی خود از آزمایش فرمان پذیری، چرخش و رانندگی در 3 مرحله بر روی سطوح شیب دار كوچك پوشیده از یك تشك مخصوص كنترل استاتیك سربلند بیرون آمد.
نخستین رانندگی این مریخ نورد در یك ماراتن 10 ساعته صورت گرفت كه نشان داد همه سیستم های آن به خوبی كار می كنند.
ریبر در اطلاعیه ای اظهار داشت: این آزمایش نشان داد كه این مریخ نورد می تواند وزن خویش را تحمل كند و خیلی از كاركردهای ناوبری خودران را برای نخستین بار نشان داد. این یك نقطه عطف مهم برای "مارس 2020" است.
تیم زمینی این مریخ نورد خوشبین است كه حالا كه این كاوشگر بر روی زمین كه از گرانش بسیار قوی تری نسبت به مریخ برخوردار است، خویش را به خوبی هدایت می كند، بتواند بر روی سیاره سرخ هم همین عملكرد را داشته باشد.
"مارس 2020" بعد از فرود به سطح مریخ در سال 2021 باید مسیرهای زیادی را بپیماید. سازندگان، آنرا به دوربین های بسیار بهتری(با وضوح بالاتر و وسعت دید بیشتر) نسبت به نسخه های قبلی و یك كامپیوتر اضافی برای قدرت بیشتر در پردازش تصاویر و تهیه نقشه ها و همینطور نرم افزاری پیشرفته تر برای پیمایش خودكار سطح مریخ مجهز كرده اند.
این تجهیزات به "مارس 2020" این قدرت را می دهند كه به صورت متوسط 200 متر در روز حركت نماید تا به دنبال نشانه های حیات باشد و به شناخت بیشتر بشر از آب و هوا و خاك شناسی سیاره سرخ كمك نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب