نهایت علم elmend
گام محققان ژاپنی برای كمك به بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی؛

اندازه گیری لیتیوم خون تنها با یك دستگاه كاغذی!

اندازه گیری لیتیوم خون تنها با یك دستگاه كاغذی!

نهایت علم: پژوهشگران ˮدانشگاه هوكایدوˮ (Hokkaido University) ژاپن در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یك دستگاه مبتنی بر كاغذ (Paper Device) شده اند كه به سرعت سطح لیتیوم خون را اندازه گیری می كند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از مدگجت، پژوهشگران ژاپنی یک دستگاه مراقبتی مبتنی بر کاغذ به وجود آورده اند که می تواند سطح لیتیوم خون را اندازه گیری نماید. این دستگاه می تواند به بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی کمک نماید تا میزان لیتیوم خون خودرا ردیابی کنند.
لیتیوم کربنات برای درمان اختلال دوقطبی مورد استفاده قرار می گیرد، اما باید با دقت مصرف شود؛ برای اینکه دامنه غلظتی که در آن دارو از نظر درمانی فعال است، به دامنه سمی آن نزدیک است. این بدان مدلول است که بیماران برای اطمینان از این مساله که دوز زیادی از این دارو را مصرف نمی کنند، می بایست بطور منظم آزمایش خون انجام دهند.
هم اکنون پزشکان برای انجام این آزمایش خون نیاز به نمونه های زیادی از خون هر فرد دارند و تجهیزاتی که برای انجام آزمایش به کار می روند نیز گران هستند و همه آزمایشگاه ها نیز نمی توانند این آزمایش را انجام دهند.


برای حل این مسئله، پژوهشگران ژاپنی یک دستگاه مبتنی بر کاغذ ارزان قیمت برای تشخیص لیتیوم خون به وجود آورده اند که می تواند در مطب پزشک یا حتی در خانه توسط بیمار استفاده گردد. دستگاه مذکور به چند قطره خون برای اندازه گیری لیتیوم خون نیاز دارد و از دو واحد تشکیل شده است. پژوهشگران با پوشاندن یک جوهر آبگریز بر روی کاغذ لکه دار پنبه ای با خلوص بالا که دستگاه از آن ساخته شده است، سطحی را ایجاد کردند که به راحتی خون را جذب می کند و کار را برای کاربر راحت تر می کند. هنگامی که قطره خون به سطح اضافه می شود، فقط یک دقیقه طول می کشد تا دستگاه نتیجه را نشان دهد. از یک دوربین دیجیتال معمولی نیز می توان برای تصویربرداری از تغییر رنگ خون بهره برد که سپس آن تصویر توسط پزشک مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. پژوهشگران اظهار کرده اند که دقت این آزمایش دقیقا مثل انجام آزمایش مذکور در آزمایشگاه های مجهز است.
"مانابو توکشی" (Manabu Tokeshi)، محقق این مطالعه اظهار داشت: این وسیله یک روش جایگزین را برای نظارت منظم بر غلظت یون لیتیوم بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی فراهم می آورد. امیدواریم در آینده یک برنامه مناسب برای گوشیهای هوشمند نیز برای تجزیه و تحلیل تصویر خون تهیه نماییم تا خود بیماران بتوانند غلظت یون لیتیوم موجود در خون را بررسی نمایند.




منبع:

1399/03/10
12:16:39
5.0 از 5
2502
تگهای خبر: آینده , پژوهشگر , توسعه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
نهایت علم