نهایت علم elmend
پژوهشگران دانشگاه استنفورد ارائه دادند

روش جدیدی برای كاهش بیماری های ناشی از پشه ها

روش جدیدی برای كاهش بیماری های ناشی از پشه ها

نهایت علم: پژوهشگران ˮدانشگاه استنفوردˮ روش جدیدی را برای كاهش بیماری هایی عرضه كرده اند كه پشه ها عامل انتقال آنها هستند.


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه استنفورد، پژوهشگرانی که در نواحی روستایی کنیا کار می کنند، بعضی از زیستگاه های تولید مثل پشه ها را شناسایی کرده اند که طیف وسیعی از ویروس های غیر قابل درمان را گسترش می دهند. یافته های آنها به مداخلات بهداشتی موثرتری اشاره دارد که تمرکز آنها بر ظروف نگهداری آب است.
یکی از منابع کشنده و رو به افزایش شیوع بیماری که مورد توجه بیشتر ساکنان جهان دارد، زیستگاه پشه های خاصی است که می توانند ویروس های غیرقابل درمان را گسترش دهند و سالانه میلیون ها نفر را به بیماری های کشنده مبتلا کنند.
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(stanford university) در این پروژه، موثرترین و کارآمدترین مداخلات بهداشتی را مورد بررسی قرار داده اند که زنان و کودکان، پیشروی آن هستند.
"دزیره لابیود"(Desiree LaBeaud)، استاد بخش پزشکی دانشگاه استنفورد و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: تا زمانی که همه مردم جهان به آب لوله کشی ایمن دسترسی نداشته باشند، استفاده از فناوری هایی که تمرکز آنها بر ظروف نگهداری آب است، می تواند به کاهش خطراتی کمک نماید که تهدیدی برای سلامتی انسان هستند.



تهدید بزرگ
پشه تب زرد به رغم کوچک بودن می تواند یک تهدید بزرگ برای سلامت عمومی باشد. این پشه، به انتقال ویروس هایی منجر می شود که عامل بیماری هایی مانند "تب دنگی"(dengue)، "چیکونگونیا" (chikungunya) و تب زرد هستند.
انسان های قربانی این پشه ها، از نشانه هایی رنج می برند که ورم و خونریزی خطرناک مغز و یا التهاب ناتوان کننده مفصل را به همراه دارد. در دو دهه گذشته، شاهد شیوع فزاینده و غیر قابل پیش بینی بیماری هایی بوده ایم که پشه ها عامل بروز آنها هستند.

روش جدیدی برای کاهش منبع بیماری
بیشتر ساکنان نواحی مورد بررسی در این پژوهش، آب مورد نیاز خودرا از باران یا چاه ها به دست می آورند و آنرا در ظروف گوناگونی ذخیره می کنند. پژوهشگران، صدها نفر از ساکنان این نواحی را مورد بررسی قرار دادند و فراوانی پشه را در ظروف مورد استفاده آنها اندازه گیری کردند.


یافته های این پژوهش نشان می دهند که کاهش تعداد ظروف نگهداری آب می تواند روش موثر و کارآمدی برای کنترل گسترش پشه ها باشد. علاوه بر کاهش تعداد ظروف نگهداری آب که روش پیچیده و دشواری برای اعضای جامعه است، باید مداخلات بهداشتی ملی و بومی نیز صورت بگیرند تا زیستگاه های احتمالی پشه ها را هدف قرار دهند.
"جنا فرسیث"(Jenna Forsyth)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: شاید این روش، ساده به نظر برسد اما هدف قرار دادن ظروف خاص می تواند تاثیر بسیاری در حل کردن این مشکل داشته باشد. این روش، کم هزینه است و می توان آنرا به سادگی در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار داد.
این پژوهش، در مجله "PLOS Neglected Tropical Diseases" به چاپ رسید.




منبع:

1399/03/21
11:33:42
5.0 از 5
2406
تگهای خبر: پژوهشگر , تولید , چاپ , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
نهایت علم