نهایت علم elmend
دانشمند توسعه دهنده واكسن فایزر و برنده جایزه مصطفی(ص):

كرونا را شكست داده و به این پاندمی آخر خواهیم داد

كرونا را شكست داده و به این پاندمی آخر خواهیم داد

نهایت علم كرونا را شكست داده و به این پاندمی آخر خواهیم داد


به گزارش نهایت علم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، همزمان با اوج گرفتن همه گیری کووید-۱۹، شرکت "فایزر"(Pfizer) و شرکت آلمانی "بایو ان تک" خبرهای خوبی را اعلام نمودند. نتایج ابتدایی بررسی واکسن این شرکت ها، از تأثیر بیشتر از ۹۰ درصد حکایت داشت.
اوغور شاهین، استاد سرطان شناسی دانشگاه "ماینتس" و مدیر عامل شرکت آلمانی بایو ان تک، اظهار داشت: اگر سوال این است که آیا می توانیم با این واکسن جلوی این همه گیری/پاندمی را بگیریم، پاسخ من بله است.
اما دانشمندان در سطح جهان و "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس اخطار داده اند که این واکسن یک "گلوله نقره ای"(اصطلاحی که به مفهوم یک راه ساده و به ظاهر جادویی برای یک مشکل دشوار است) نخواهد بود، چونکه هنوز هیچ تضمینی برای عملکرد آن وجود ندارد، حتی اگر اخبار اولیه از آزمایشات از عملکرد موفقیت آمیز آن حکایت داشته باشد.
هنوز برخی از سوالات در ذهن جهانیان در ارتباط با این واکسن وجود دارد که می توان به سوال هایی همچون اینکه آیا این واکسن بر روی افراد مسن هم موثر است یا خیر اشاره نمود چون که بیشتر داوطلبان دریافت کننده واکسن افراد جوان و سالم بوده اند.

داده های کامل درباره واکسن در سه هفته آینده منتشر می شود
شاهین گفت پیشبینی می شود داده های کامل درباره واکسن مذکور طی سه هفته آینده منتشر شود. وی در اینباره اظهار داشت: انتظار می رود این واکسن بتواند از بیماری جلوگیری کند اما اینکه آیا این واکسن می تواند مانع از این مورد شود که دیگر افراد نتوانند این ویروس را حمل کنند یا به شکلی نتوانند آنرا به افراد دیگر منتقل کنند تا یک سال معلوم نیست.
دو شرکت نامی فایزر و بایو ان تک روز دوشنبه اعلام نمودند که واکسن آنها در مرحله سوم آزمایشات بهتر از حد انتظار عمل کرده و ثابت کرده که ۹۰ درصد در پیشگیری از بیمار شدن افراد موثر است.
موفقیت بزرگ به این مفهوم است که اگر دانشمندان و سازمان بهداشت از ایمنی این واکسن راضی باشند، افراد می توانند پیش از آخر سالجاری واکسینه شوند.
شاهین به تازگی در مصاحبه ای با گاردین ابراز امیدواری کرد و اظهار داشت که این واکسن حداقل یک سال از افراد محافظت خواهد نمود و برای افزایش این عملکرد وی پیشنهاد کرد تزریق واکسن تقویت کننده سالانه هم امکان دارد لازم باشد.
دولت انگلیس ۴۰ میلیون دوز از واکسن مذکور را سفارش داده است تا از ۲۰ میلیون نفر( با هزینه تخمینی ۶۰۰ میلیون پوند) محافظت کند.


شاهین ۵۵ ساله و همسرش "اوزلم تورچی" ۵۳ ساله بعنوان یک"تیم رویایی" که در توسعه واکسن کووید-۱۹ نقش به سزایی داشته اند، شناخته شده اند. اوزلم تورچی پزشک، ایمونولوژیست و تاجر ترک-آلمانی است. وی بنیانگذار و مدیر ارشد پزشکی شرکت بایو ان تک، رئیس انجمن ایمنی درمانی سرطان(CIMT)و مدرس دانشگاه یوهانس گوتنبرگ است. تورچی یکی از افراد نامی پیشگام در ایمونوتراپی سرطان به حساب می آید.
این زوج با هدف پیگیری طیف وسیعی از ابزارهای ایمنی درمانی سرطان در سال ۲۰۰۸ شرکت بایو ان تک را در آلمان تاسیس کردند.
این شرکت در ماه مارس با شرکت فایزر همکاری کرد تا به سرعت واکسن کووید-۱۹ را تولید نماید. آنها یک آزمایش بالینی بزرگ در ماه ژوئیه انجام دادند که در آن بیشتر از ۴۰ هزار داوطلب شرکت کرده بودند و قرار بود دو دوز از واکسن مذکور طی بازه زمانی سه هفته ای به آنها تزریق شود.
روز دوشنبه هنگامی که دو شرکت فایزر و بایو ان تک اطلاعیه ای منتشر و ادعا کردند که آزمایش ها نشان داده که واکسن آنها ۹۰ درصد موثر است آنها در این مسابقه سریع جهانی برای یافتن واکسن کووید-۱۹یک گام به جلو پیش رفتند.

واکسن ها می توانند این ویروس را از بین ببرند
اوغور شاهین اظهار داشت: ما حالا می دانیم که واکسن ها می توانند این ویروس را از بین ببرند. پیش از آمدن نتایج، من مطمئن نبودم که آیا این واکسن به اندازه کافی قوی است و می تواند سبب ایجاد واکنشی در سیستم ایمنی بدن انسان شود یا خیر.
با این حال، حالا او می گوید واکسن این شرکت ویروس کرونا را از چند طریق مختلف مورد حمله قرار داده است.
شاهین ضمن اشاره به نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن اظهار داشت: این واکسن مانع دسترسی کووید-۱۹ به سلول های ما می شود.
وی اضافه کرد: حتی اگر ویروس موفق به یافتن راهی برای ورود به سول شود، سلول های تی با آن مبارزه کرده و آنرا از بین می برند. ما سیستم ایمنی بدن را به خوبی آموزش داده ایم تا این دو حرکت دفاعی را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. حالا می دانیم که ویروس نمی تواند در مقابل این مکانیسم ها از خود دفاع کند.
سلول های تی نوعی گلبول سفید ساخته شده توسط سیستم ایمنی بدن هستند که ارگانیسم های مهاجم مانند ویروس ها را از بین می برند.
دانشمندان هنوز نتوانسته اند ثابت کنند که این واکسن می تواند از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کند یا خیر چونکه آزمایش برای این کار طراحی نشده است. فقط تابحال نشان داده شده است که واکسن یاد شده از مریض شدن افراد جلوگیری می کند.
در مرحله نهایی آزمایشات، درمورد افراد مستعد مانند بزرگسالان مبتلا به نقص ایمنی یا افراد مسن، اطلاعاتی عرضه نشده است.
اما آزمایش های مرحله یک و دو نشان داد که القای آنتی بادی های خنثی کننده ویروس در بزرگسالان مسن کمتر از نیمی از بزرگسالان جوان است و ازاین رو امکان دارد نتواند از این دسته از افراد به خوبی محافظت کند.
وی در ادامه اظهار داشت: مطالعات بر روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نشان داده افرادی که دارای پاسخ ایمنی قوی هستند، بعد از شش ماه باز هم این پاسخ را در بدن خود دارند و به این علت میتوانم تصور کنم که با کمک این واکسن حداقل برای یک سال میتوانیم در امان باشیم.
اوغور شاهین در ترکیه متولد شد و در آلمان بزرگ شد. در آنجا پدر و مادرش در کارخانه فورد کار می کردند. وی که در آن زمان پزشک آموزش دیده بود با ادامه دادن تحصیل خود استاد شد و سپس به یک محقق نامی در زمینه ایمنی درمانی تبدیل شد. خانم تورچی هم دختر یک پزشک ترکیه ای بود که پدرش برای کار به آلمان مهاجرت کرده بود.
در ژانویه شرکت بایو ان تک بعد از خواندن مقاله علمی در مورد ویروس کرونا در ووهان چین، ۵۰۰ نفر از کارمندان خویش را به کار درباره توسعه واکسن مورد نظر اختصاص داد.
این واکسن که بعنوان یک واکسن آران ای پیام رسان شناخته می شود تابحال برای هیچ ویروس دیگری در طول تاریخ استفاده نشده است. ازاین رو اگر آنرا رواج دهیم، نخستین ضربان آران ای پیام رسان خواهد بود که در بدن انسان استفاده شده است.
روش آران ای پیام رسان از کد ژنتیکی ویروس برای تحریک سیستم ایمنی بدن در ایجاد آنتی بادی - پروتئین هایی که به حمله به ویروس کمک می کنند- استفاده می نماید.
واکسن های معمولی اطلاعات ژنتیکی را از ویروس می گیرند و در سلول های انسانی پرورش می دهند، این روند امکان دارد چندین ماه بیشتر طول بکشد.


سوالاتی درباره واکسن کووید-۱۹ این شرکت

توسعه واکسن تا چه حد برای دانشمندان مهم است؟
عموم مردم طی هفته ها یا ماههای آینده حتی در صورت تایید هم نخواهند توانست از واکسن استفاده کنند اما نتایج اخیر نشان داده است که امید به پایان همه گیری وجود دارد. ویروس کرونا بدون واکسن متوقف نمی گردد و واکسنی که از عفونت جلوگیری می کند یا حداقل خطر مرگ را می کاهد می تواند حداقل نقطه پایانی برای مبحث فاصله اجتماعی شود. در انگلیس، مقامات ۴۰ میلیون دوز از این واکسن را خریداری نموده اند و اگر مطالعه به خوبی خاتمه یابد، این واکسن ها می توانند طی ماههای آینده در دسترس صدمه پذیرترین افراد قرار بگیرند.

این واکسن چه زمانی برای عرضه به عموم مردم آماده خواهد شد؟
دو شرکت فایزر و بایو ان تک گفته اند به شرط آنکه نتایج نهایی آزمایشات هم به همان اندازه نتایج هفته گذشته مثبت باشد ظرف یک ماه آینده برای تأیید به سازمان غذا و دارو در آمریکا رجوع خواهند کرد. دلیل این امر این است که فایزر یک شرکت آمریکایی است که در نیویورک مستقر است. بایو ان تک یک شرکت آلمانی است ازاین رو احتمالاً همان رویه در اتحادیه اروپا هم دنبال خواهد شد. سپس این سوال مطرح خواهد شد که چه مدت طول خواهد کشید که آنها واکسن را تایید کنند و در صورت تایید، تحویل و ارسال واکسن چه مدت طول خواهد کشید که باید گفت امکان دارد تا ماه دسامبر طول بکشد. پیش از اینکه این واکسن به میلیون ها بریتانیایی داده شود، ابتدا باید توسط نهاد نظارتی "MHRA "تأیید شود. حالا انگلیس قدرت تأیید واکسن خویش را بدون انتظار برای دریافت مجوز از اروپا دارد، چونکه قوانین جدیدی که طی همه گیر شدن به تصویب رسیده است به انگلیس اجازه می دهد تا از واکسن استفاده نماید. "کیت بینگهام"، رئیس کارگروه واکسن های انگلیس، هفته گذشته اظهار داشت که امکان دارد پیش از کریسمس این واکسن در انگلیس آماده استفاده باشد. احتمال آماده شدن واکسن پیش از آخر سال وجود دارد.

آیا این واکسن ایمن است؟
این دو شرکت گفته اند که آنها تابحال در طول آزمایشات خود که به مدت شش ماه ادامه داشته است، با مشکل ایمنی روبرو نشده اند. این با اطمینان کافی نشان داده است که واکسن حداقل در کوتاه مدت برای انسان بی خطر است.
ایمنی طولانی مدت فقط زمانی قابل اثبات است که تعداد زیادی از افراد واکسن زده و سال ها یا حتی دهه ها بعد از آن سلامت خویش را پیگیری کنند، ازاین رو دانشمندان هنوز نمی توانند ۱۰۰ درصد مطمئن باشند که در صورت تزریق این واکسن هیچ عارضه جانبی ظاهر نمی گردد. با این وجود، آزمایش مرحله سه حاضر شامل بیشتر از ۴۳ هزار نفر از افراد در سرتاسر جهان است که همه آنها بعد از انجام واکسن تحت نظارت دقیق قرار می گیرند. اگر افرادی از عوارض جانبی واکسن رنج ببرند این مورد به صورت دقیق توسط محققان بررسی خواهد شد.

دانشمندان حالا در حال آزمایش چه چیزی هستند؟
این آزمایش هنوز ادامه دارد و احتمالاً طی سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت چونکه دانشمندان هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشند، می توانند نسبت به نتایج خود اطمینان بیشتری داشته باشند. در کوتاه مدت، محققان باید به جمع آوری داده های ایمنی و اثبات واکسن ادامه دهند. اطلاعات ایمنی هم همچنان جمع آوری می شود. این داده ها باید نشان دهد که واکسن را می توان با خیال راحت به تعداد زیادی از افراد و بدون عوارض جانبی جدی تزریق کرد.

چه کسانی نخستین واکسن را در انگلستان دریافت خواهند کرد؟
طبق سفارش دولت انگلیس که در اواخر سپتامبر انتشار یافت، افراد خانه سالمندان و مراقبان آنها نخستین کسانی هستند که واکسن کووید-۱۹ را دریافت خواهند کرد. افراد بالای ۸۰ سال و کارمندان موسسه بهداشت ملی انگلیس در گروه دوم قرار می گیرند. افراد بالای ۷۵ سال هم در صف بعدی خواهند بود و بعد از آنها افراد بالا ۷۰ سال، بالای ۶۵ سال و بزرگسالان در معرض خطر زیر ۶۵ سال با بیماری هایی مانند سرطان هستند. بزرگسالان با خطر متوسط زیر ۶۵ سال همچون بیماران دیابتی و مبتلایان به آسم گروه بعدی هستند. افراد بالای ۶۰ سال، بالای ۵۵ سال و بالای ۵۰ سال هم در گروه بعدی هستند. عموم مردم هم بر حسب سن یا بیماری زمینه ای که دارند خواهند توانست واکسن را دریافت نمایند.

آیا مشکلاتی در ارتباط با خرید گسترده واکسن وجود دارد؟
کارشناسان این نگرانی را مطرح کرده اند که ذخیره سازی واکسن در انگلیس امکان دارد دشوار باشد. واکسن مذکور امکان دارد لازم باشد در دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد(منفی۹۰ درجه فارنهایت) ذخیره شود تا اطمینان حاصل شود که پایدار می باشد و در صورت تزریق می تواند کار کند. اگر واکسن در هر مکانی باشد که دمای آن طبق دمای گفته شده نباشد، امکان دارد از نظر شیمیایی ناپایدار شده و به درستی کار نکند.

تفاوت این واکسن با واکسن دانشگاه آکسفورد چیست؟
واکسن آکسفورد یک واکسن ناقل آدنوویروس است که حاوی یک نسخه ضعیف شده از ویروس سرماخوردگی شامپانزه است که برای ایجاد سلول های ایمنی - آنتی بادی ها و سلول های تی تغییر ژنتیکی یافته است.

آیا این به معنای آخر کروناویروس است؟
خیر. مردم و دولت همچنان باید به قوانین مانند زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی پایبند باشند. اما اگر واکسن به همان اندازه که نتایج نشان داده است موثر باشد، امکان دارد به مفهوم آخر دادن به این مرحله از بیماری همه گیر باشد.

هزینه واکسن چقدر است؟
واکسن توسط موسسه بهداشت ملی انگلیس به صورت مجانی عرضه خواهد شد. معلوم نیست که معامله دولت با فایزر چقدر ارزش دارد، اما گزارش شده است که این شرکت با قیمت یک دوز در حدود ۱۵ پوند با سایر کشورها معامله کرده است.




منبع:

1399/08/25
12:09:24
5.0 از 5
1076
تگهای خبر: آمریكا , آینده , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
نهایت علم