در پارك فناوری پردیس؛
نخستین خط تولید استارتر لبنی رونمایی گردید
یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس خط تولید استارتر لبنی را راه اندازی نمود که امروز توسط معاون علمی رونمایی گردید.
به گزارش نهایت علم به نقل از مهر، یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس، بعنوان نخستین شرکت دانش بنیان در زمینه تولید محصولات دارویی و مکمل های پروبیوتیکها، موفق شد با بهره گیری از راهکارهای واحد تحقیقات و توسعه بیش از ۵۰ محصول دارویی و مکمل دانش بنیان را به تولید برساند.
سحر بهمنی مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در مراسم راه اندازی خط تولید استارتر لبنی اظهار داشت: این شرکت با جمع آوری نمونه های باکتریایی از سراسر کشور، موفق به تهیه جامع ترین بانک میکروبی باارزش در ایران از انواع باکتری های پروبیوتیک شده و همیشه تلاش در بومی سازی سویه های مورد استفاده در محصولات پروبیوتیک دارد.
وی با اعلان اینکه استارتر کالچرهای ماست محصولی نوین از شرکت است که از بهترین و خالص ترین باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک بومی در ایران تولید شده بیان کرد: این باکتری ها در صنایع لبنی برای تولید با کیفیت ترین انواع ماست و نوشیدنی های تخمیری مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته بهمنی، این فرآورده بعد از طی دوره ۳ سال فعالیت متخصصین در بخش تحقیق و توسعه شرکت تولید و بومی سازی شده و بواسطه این تلاش ها الان پلت فرم تولید صنعتی دیگر استارترها نیز فراهم سازی شده است.
وی افزود: استفاده از میکروارگانیسم های تخمیری جهت تهیه و تولید فرآورده های لبنی پیشینه ای تاریخی داشته است که با گذشت زمان و پیشرفت علم، امکان تهیه و تولید بهترین و مرغوب ترین محصولات لبنی را که می توانند بر سلامت مصرف کننده تاثیر مستقیمی داشته باشند میسر کرده است.
وی با تاکید بر اینکه با راه اندازی این خط تولید، صنایع لبنی کشور بی نیاز از واردات می شوند، اظهار داشت: استارتر ماست تولید شده در این شرکت که از باکتری های استرپتوکوکوس ترموفیلوس، لاکتوباسیلوس بولگاریوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به دست آمده که از مرغوب ترین میکروارگانیسم های زنده و فعال مورد استفاده در صنعت لبنیات است. این باکتری ها مسبب تولید محصولاتی با عطر و قوام مطلوب و سازگار با ذائقه ایرانی می شود.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان افزود: حالا امکان تولید این استارتر در مقیاس بالا فراهم گشته است. جدا سازی میکروارگانیسم های پایه تولید کننده ماست (لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس) شامل ۱-کشت اولیه جداسازی کلونی، آزمون های مولکولی PCR و توالی یابی و بیوانفورماتی، آزمون های تاییدی و بیوشیمیایی طبق استاندارد ملی ایران از مرحله اول این پروسه است.
وی اظهار داشت: در مرحله دوم تست های غربال گری سویه برتر تولید کننده ماست و بررسی شاخصهای درونی سویه ها شامل اندازه گیری میزان تولید اسید لاکتیک و اندازه گیری میزان تولید ترکیبات آروماتیک، اندازه گیری میزان تولید اگزوپلی ساکارید(EPS)، اندازه گیری میزان توانایی تخمیر قند لاکتوز و بررسی سویه های واجد پلاسمید حامل ژن سیترات پرمئاز، بررسی مقایسه آرایش ژنی سویه بررسی شده با نمونه شاهد به روش بیوانفورماتیک و طراحی منحنی های رشد اتفاق می افتاد. ۲-فاکتورهای بیرونی، انجام آزمون های تست لخته بررسی خاصیت های رئولوژیکی(گرانروی و سفتی) خاصیت های فیزیکی (آب اندازی-ارزیابی حسی هیدونیک ۵ طبقه ای-بافت طعم- رنگ- قاشق زنی) از دیگر مرحله پروسه خط تولید است.
بهمنی افزود: در مرحله سوم بهینه سازی محیط کشت و در مرحله چهارم لیوفیلیزاسیون شامل «استفاده از لیوفیلیزاتور تحقیقاتی – تهیه لیوفیلیزاتور صنعتی تهیه لیوفیلیزاتور صنعتی انجام می شود. همین طور در مرحله پنجم فرمولاسیون شامل «بهینه سازی نسبت تلقیح- کانت نهایی- تولید صنعتی - لیوفیلیزاسیون -انجام می گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب